Μάθετε πρώτοι τι είναι, το MXene (Βίντεο)
Μάθετε πρώτοι τι είναι, το MXene (Βίντεο)

Ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέπτυξαν τεχνολογία, η οποία μας επιτρέπει να μετατρέπουμε σε κεραία μια επιφάνεια, με έναν ψεκασμό (ακολουθούν λεπτομέρειες).

Αυτό το επιτυγχάνουν με ένα ψεκασμό. Έχουν δημιουργήσει δηλαδή, ένα ειδικό σπρέι, μέσω του οποίου γίνονται πράγματα και….θαύματα. Η Ψηφιακή εποχή, έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Η καθημερινότητα μας, έχει αλλάξει και θα αλλάξει ακόμα περισσότερο.

Διαβάζουμε στο ΑΜΕ ΜΠΕ:
Οι ερευνητές των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υλικών & Μηχανικής του Πανεπιστημίου Ντρέξελ, ανέπτυξαν ένα δισδιάστατο μεταλλικό νανο-υλικό με την ονομασία MXene, το οποίο μπορεί να ψεκασθεί με σπρέι σε μια επιφάνεια και να δημιουργήσει πάνω της μια πολύ λεπτή και αόρατη κεραία.

Τι δήλωσε ο καθηγητής Καπίλ Νταντεκάρ (του πανεπιστημίου Ντρέξελ)
Πρόκειται για μια πολύ συναρπαστική ανακάλυψη, επειδή υπάρχει μεγάλο δυναμικό γι’ αυτού του είδους την τεχνολογία. Η δυνατότητα να ψεκάζεις μια κεραία πάνω σε μια εύκαμπτη επιφάνεια ή να την κάνεις διαφανή, σημαίνει ότι θα μπορούμε να στήσουμε δίκτυα σε πολλά νέα μέρη και έτσι να αναπτυχθούν νέες εφαρμογές και νέοι τρόποι συλλογής δεδομένων, που ούτε καν είναι δυνατό να φαντασθούμε σήμερα.

Η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει την πραγματικά αφανή ενσωμάτωση των κεραιών στα καθημερινά αντικείμενα, πράγμα ζωτικό για το αναδυόμενο Διαδίκτυο των Πραγμάτων.Αυτή λοιπόν, είναι η εξέλιξη του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet Of Things). Τα πάντα λοιπόν, θα είναι συνδεδεμένα με τον Παγκόσμιο Ιστό. Πολλοί βλέπουν ότι η τεχνολογία έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ και δεν έχουν άδικο.

Το μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί είναι το εξής:
Η τεχνολογία τους χρησιμοποιεί και δεν την χρησιμοποιούν. Δεν σκέφτονται τι θα συμβεί, όταν οι διάφοροι επιτήδειοι χακάρουν τις καθημερινές τους συσκευές.

Θα πάρουν τον έλεγχο του σπιτιού τους στην κυριολεξία, αφού όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται στα σπίτια τους, σύντομα θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και με το Internet. Δείτε το βίντεο:

www.el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications