Μπουτάρης: Καταστροφική η χθεσινή μέρα για την πόλη – Να σταματήσουν να έρχονται πολιτικοί αρχηγοί στα εγκαίνια της ΔΕΘ VIDEO
Μπουτάρης: Καταστροφική η χθεσινή μέρα για την πόλη – Να σταματήσουν να έρχονται πολιτικοί αρχηγοί στα εγκαίνια της ΔΕΘ VIDEO

Καταστροφική για την πόλη της Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε σε δηλώσεις του τη χθεσινή μέρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στο πλαίσιο των εγκαινίων του περιπτέρου του δήμου, στο χώρο της 83ης ΔΕΘ.

Μάλιστα, τονίζοντας πως τα εγκαίνια της ΔΕΘ θα έπρεπε να αποτελούν μία γιορτή για την πόλη, επανέλαβε την πρότασή του, να σταματήσουν να γίνονται παρουσία πολιτικών αρχηγών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης: «Η χθεσινή μέρα ήταν τελείως απαράδεκτη και καταστροφική για την εικόνα της πόλης γενικότερα. Όπως και η σημερινή. Σήμερα η αγορά ήταν ανοιχτή, όμως οι πελάτες φοβήθηκαν να κατέβουν. Ουσιαστικά η αγορά ήταν κλειστή. Είναι τελείως απαράδεκτο και το λέμε για πολλοστή φορά.

Προτείναμε εδώ και χρόνια να γίνουν τα εγκαίνια της ΔΕΘ -που είναι ένα πανηγύρι και γιορτή για την πόλη – οικονομικό και εμπορικό γεγονός.

Να σταματήσουν να γίνονται με παρουσία πολιτικών αρχηγών που θέλει να περάσει ο καθένας το δικό του πολιτικό μήνυμα. Εάν θέλουν να περάσουν τα πολιτικά μηνύματα ας κάνουν μετά τα εγκαίνια ή παράλληλα ένα φόρουμ. Το πρότεινε και ο Τζήκας. Το έχουνε πει και άλλοι φορείς. Πανελλαδικό ή βαλκανικό φόρουμ.

Ας πάνε όπου θέλουν, ας έρθουν και αυτοί που κάνουν τις φασαρίες και τις καταστροφές και να είναι πιο ελεγχόμενοι και κυρίως δεν θα διαλύεται η πόλη. Κάψανε τα αυτοκίνητα, κάψανε κάδους, σπάσανε το σχολείο δίπλα στο Δημαρχείο. Δεν γίνεται, αυτούς πρέπει να τους συμμαζεύουν πριν τα εγκαίνια της έκθεσης», τόνισε.

Μιλώντας για το περίπτερο του δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε πως «αυτό το περίπτερο το έχουμε κάθε χρόνο. Ο δήμος ουσιαστικά δεν μετέχει με περίπτερο, γιατί θεωρούμε άνευ λόγου να μετέχει με περίπτερο. Οι δράσεις του δήμου και αυτά από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν οι πολίτες γίνονται με άλλα μέσα. Αυτό είναι ένα περίπτερο για την ανακύκλωση και γενικά για την καθαριότητα. Εδώ θέλουμε να δώσουμε έμφαση. Γι’ αυτό έχουμε αυτό το περίπτερο. Φέτος ειδικά έχουμε παρουσία και από άλλες διευθύνσεις», εξήγησε ο ίδιος.

thestival.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications