Η Σάρα Βάγκενκνεχτ χαλά τη φιέστα του Αλέξη: Αν οι συνέπειες για τους Ελληνες δεν ήταν τόσο πικρές, θα μπορούσε να ήταν το αστείο της δεκαετίας ότι σώθηκαν
Η Σάρα Βάγκενκνεχτ χαλά τη φιέστα του Αλέξη: Αν οι συνέπειες για τους Ελληνες δεν ήταν τόσο πικρές, θα μπορούσε να ήταν το αστείο της δεκαετίας ότι σώθηκαν

Αντί πανηγυρικού και συμβολισμών!Βασίλης Στοϊλόπουλος

Εν αναμονή της σημερινής πρωθυπουργικής εξαγγελίας «Εξόδου» από το τρίτο Μνημόνιο, μια μικρή επισήμανση για την προηγηθείσα οκτάχρονη «προσπάθεια σωτηρίας της Ελλάδας» από τους Τροϊκανούς και τη Γερμανία. Από τη βουλευτή της γερμανικής Αριστεράς (die LINKE) Σάρα Βάγκενκνεχτ.

«Αν οι συνέπειες για τους ανθρώπους δεν ήταν τόσο πικρές, θα μπορούσε να ήταν το αστείο της δεκαετίας ότι τα προγράμματα μειώσεων (μισθών) και φτωχοποίησης στην Ελλάδα θα ονομάζονταν και “βοηθητικά προγράμματα” ή “ομπρέλα σωτηρίας”. Δεν βοηθηθήκαν ούτε σώθηκαν οι Έλληνες.

Ακόμη και μετά από οκτώ χρόνια επιμένω να λέω: Ήταν ένα τεράστιο λάθος να εξαγοράσουμε το 2010 και με τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων από τη μιζέρια την πτωχυμένη χώρα, και έτσι να σώσουμε δισεκατομμύρια κυρίως για τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, ενώ η Ελλάδα με αυτή την συνεχιζόμενη πολιτική μειώσεων να κατακρημνίζεται όλο και πιο βαθιά στην κρίση».

Το τραυματικό ταξίδι της φτωχοποιημένης, εκποιημένης, διχασμένης και ταπεινωμένης Ελλάδας συνεχίζεται, παρά την Ιθάκη των επικοινωνιακών συμβολισμών ! Με βασικό ζητούμενο το απολεσθέν «αντιστασιακό πνεύμα» των Ελλήνων.

freepen.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications