«Τρέμουν» τους βουλευτές τους στον ΣΥΡΙΖΑ όταν βγαίνουν να μιλήσουν στα ΜΜΕ
«Τρέμουν» τους βουλευτές τους στον ΣΥΡΙΖΑ όταν βγαίνουν να μιλήσουν στα ΜΜΕ

Να αποφύγουν τις «πατάτες» των βουλευτών τους για να μην πούνε «κοτσάνες» στην τηλεόραση και προκαλέσουν την κοινή γνώμη, η οποία είναι επιβαρυμένη μετά την τραγωδία στο Μάτι, επιχειρεί η κυβέρνηση και για αυτό το λόγο προσπαθούν- εμφανώς- να τους περιορίσουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Γράφει ο αρχισυντάκτης του TheCaller Κωστής Μοσχολιός

Το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία με το κόμμα φαίνεται πως έχουν καταρτίσει λίστες βουλευτών που δεν διατρέχουν κινδύνους να εκτεθούν στα ΜΜΕ και δύσκολα «πέφτουν» στις παγίδες των συνομιλητών τους.

Οι απαράδεκτες δηλώσεις Αυλωνίτου και το άδειασμα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ
Μοναδική εξαίρεση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, η οποία και τις δυο ημέρες που βγήκε στα τηλεοπτικά πάνελ κινήθηκε εκτός κομματικής γραμμής…

Πρώτα, με όσα είπε στο Epsilon για απουσία εκπαίδευσης στους ανθρώπους που έπεφταν στην θάλασσα για να σωθούν από τον πύρινο εφιάλτη και μετά με όσα είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που στη συνέχεια αναγκάστηκε- μετά το άδειασμα που υπέστη από την εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου- να πάρει πίσω. Όλα αυτά κάνουν τους επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ να βαριαναστενάζουν και να προβληματίζονται ιδιαιτέρως.

Μετρημένα στα δάχτυλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα πάνελ
Είναι γνωστό, εξάλλου, πως η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας προσπάθησε να ελέγξει τις αντιδράσεις της ΚΟ και ιδιαίτερα εκείνων των βουλευτών που θα προκαλούσαν εντυπώσεις με τα όσα θα έλεγαν και σε πρώτη φάση, τουλάχιστον, το Μέγαρο Μαξίμου επέβαλε την εμφάνιση στα ΜΜΕ μόνο εκείνων των υπουργών που είχαν επιχειρησιακή σχέση με την πυρκαγιά και τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού στους ανθρώπους που υπέστησαν βλάβες ή έχασαν τις περιουσίες τους. Ωστόσο, η «σιγή ασυρμάτου» δεν μπορούσε να κρατηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς μετά βίας κρατήθηκε δυο εβδομάδες, ίσα ίσα μέχρι να περάσουν οι πρώτες ημέρες της έντονης θλίψης του θυμού και της οργής.

Στη συνέχεια όταν το απαγορευτικό στους βουλευτές ήρθη, τότε στα ΜΜΕ- πλην του ΣΚΑΪ, όπου το εμπάργκο δεν έχει αρθεί προς το παρόν- άρχισαν να πηγαίνουν και από την Κ.Ο. βουλευτές για να υποστηρίξουν τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα περί αυθαιρέτων, κατεδαφίσεων και καιρικών ακραίων φαινομένων, αλλά τελικά αυτό που φοβόταν ο ΣΥΡΙΖΑ το έπαθε τελικά, όπως αποδείχθηκε δύο φορές, μάλιστα, στην περίπτωση της κ. Αυλωνίτου.

Οι ατυχείς δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενοχλήσει την ηγεσία που θεωρεί ότι επιδεινώνουν το αρνητικό κλίμα στην κοινωνία και εξαγριώνουν περισσότερο το κοινό αίσθημα που εκφράζει οργή για τα λάθη, τις παραλείψεις και τις ολιγωρίες του κράτους. Για αυτό και ο πρωθυπουργός έχει πεισθεί ότι πρέπει ο ίδιος να εμφανίζεται από πάνω στην υπόθεση με πολλούς τρόπους, έτσι ώστε να δείχνει ότι βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες της περιοχής.

Άρχισαν να συζητούν για το στοίχημα των εκλογών και πότε θα γίνουν
Όπως ομολογούν πολλοί μέσα στην κυβέρνηση η φωτιά στο Μάτι και τα όσα ακολούθησαν έχουν επιβαρύνει έντονα το κλίμα στην κυβέρνηση και αρκετά στελέχη της στις κατ´ ιδιάν συνομιλίες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους. Θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει εύκολα να ξεπεράσει το βαρύτατο πλήγμα που έχει υποστεί από την πρωτοφανή εθνική τραγωδία, που συνέβη, και εκφράζονται φόβοι ότι αυτό το «χτύπημα» ίσως είναι και το τελειωτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, με όποιες κινήσεις και αν κάνει ο κ. Τσίπρας και όποια μέτρα και αν εξαγγείλλει καθημερινά για να ανατρέψει το εις βάρος του κλίμα.

Ήδη, άλλωστε, έχουν αρχίσει και μεταξύ τους ορισμένα στελέχη να συνομιλούν για το αν με όλα αυτά επισπευστούν οι εκλογές, αν δηλαδή ο κ. Τσίπρας αποφασίσει να προκηρύξει εκλογές μετά τη ΔΕΘ ή τελικά καταφέρει να κρατηθεί όρθιος και να κάνει εκλογές τον Μάιο του επόμενου έτους ή πολύ περισσότερο το Σεπτέμβριο του 2019.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications