Ρασοφόροι, η ντροπή του Έθνους: Στα «τέσσερα» ο Μητροπολίτης Λευκάδος για την επίσκεψη του αρχισυμμορίτη στο νησί
Ρασοφόροι, η ντροπή του Έθνους: Στα «τέσσερα» ο Μητροπολίτης Λευκάδος για την επίσκεψη του αρχισυμμορίτη στο νησί

«Καταδικάζουμε την πένθιμη κωδωνοκρουσία «! Ρε παπά, την πατρίδα σου δεν την πονάς;

Σε καταδίκη των «πένθιμων» κωδωνοκρουσιών, κατά τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ιθάκη, προχώρησε η Ιερά Μητρόπολις Λευκάδος και Ιθάκης, η οποία μάλιστα έχει κινήσει την «προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία». «Μετ’ εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της πένθιμης κωδωνοκρουσίας σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης, που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλεξίου Τσίπρα στο νησί»

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΙΜΛΙ και υπογραμμίζεται ότι «Η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως «πάσης τιμῆς ἀξίους».»

Τονίζεται μάλιστα ότι «Εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία».

Τι να σου πούμε, μετά από όλα αυτά, παπά. Ντροπή σου; Και είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε σε έναν ταγό του Έθνους που βλέπει-εκτός εαν είναι τυφλός- την πατρίδα του να σπαράσσεται από έναν εσμό λύκων που κατέλαβαν το νησί της Ιθάκης για να κοροϊδεψουν πάλι έναν λαό που θρηνεί τους 100 νεκρούς μια φοβερής καταστροφής που οι αυτουργοί, έχουν ονοματεπώνυμο. Ντροπή σου και πάλι…

makeleio.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications