29 Αυγ 2018

Κεντρική Μακεδονία: Στους 3 οι νεκροί από τον ιό του Δ. Νείλου - 47 κρούσματα

Κεντρική Μακεδονία: Στους 3 οι νεκροί από τον ιό του Δ. Νείλου - 47 κρούσματα

Οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας παραμένουν σε επιφυλακή για τον ιό του Δυτικού Νείλου, με την ύφεση του φαινομένου δεν αναμένεται πριν από το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ.Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), στην περιοχή καταγράφηκαν 47 κρούσματα και τρεις θάνατοι.

«Η ΠΕΔ ούτε ανησυχεί, ούτε εφησυχάζει. Ενημερωνόμαστε τακτικά και καθημερινά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Έχουν ληφθεί έγκαιρα τα μέτρα και άρχισαν οι ψεκασμοί. Οι πληθυσμοί των κουνουπιών αυξήθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελόκηπων- Μενεμένης, Λαζαρος Κυρίζογλου.

Υποστήριξε πως οι ψεκασμοί γίνονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά από υποδείξεις των δήμων και διατύπωσε την εκτίμηση πως από το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται ύφεση του φαινομένου, ενώ παράλληλα καθαρίζονται τα ρέματα.

Την απαραίτητη ενημέρωση στους δημάρχους για τον ιό του Δυτικού Νείλου έκανε ο γεωπόνος και σύμβουλος ανάπτυξης της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Παρασκευαΐδης.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου αναμένεται να εμφανιστούν και τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, όχι όμως με την ίδια ένταση, ενώ αν οι κλιματικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για τα κουνούπια (ζέστη και υγρασία) ίσως παρατηρηθεί η εμφάνιση μεμονωμένων κρουσμάτων μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, κυρίως σε νέες περιοχές.

Ο κ.Παρασκευαΐδης, παρουσιάζοντας τις ενέργειες που απαιτούνται από δω και πέρα, είπε στους δημάρχους πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι ψεκασμοί ακμαιοκτονίας (απο εδάφους και αέρος) στο ήδη συνεχιζόμενο πρόγραμμα καταπολέμησης της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, προκειμένου να περιοριστεί η ένταση της επιδημίας.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

Κεντρική Μακεδονία: Στους 3 οι νεκροί από τον ιό του Δ. Νείλου - 47 κρούσματα
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications