H επιστημονική φαντασία έγινε πραγματικότητα: Πυροβόλα laser αποκαλύφθηκε ότι έχει επιχειρησιακά η Ρωσία!
H επιστημονική φαντασία έγινε πραγματικότητα: Πυροβόλα laser αποκαλύφθηκε ότι έχει επιχειρησιακά η Ρωσία!

Tην πρώτη Μοίρα αεράμυνας της ρωσικής Αεροπορία, αλλά και παγμοσμίως, εξοπλισμένη με πυροβόλα laser αποκάλυψε εμπορικό δορυφόρος τηλεπισκόπησης στην βορειοανατολική ευρωπαϊκή Ρωσία, στην περίμετρο μιας βάσης στρατηγικών πυραύλων.

Η 54η Μεραρχία Πυραύλων Φρουράς των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας εδρεύει στην 2426η βάση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων του Teykovo και είναι εξοπλισμένη με τον αυτοκινούμενο πύραυλο RT-2PM2 «Topol-M» (ΝΑΤΟ: SS-27 “Sickle B”) και την εξελιγμένη έκδοση του προαναφερθέντος συστήματος RS-24 Yars (NATO: SS-29) και όπως φαίνεται η νέα μονάδα αεράμυνας έχει ως αποστολή της την προστασία των παραπάνω αυτοκινούμενων πυραυλικών συστημάτων.

Τον περασμένο Απρίλιο ένας εμπορικός δορυφόρος τηλεπισκόπησης φωτογράφησε στοιχεία της Μοίρας εξοπλισμένης με αυτοκινούμενο πυροβόλο laser τύπου Peresvet.

Το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα είχε αποκαλυφθεί από το ίδιο τον πρόεδρο Πούτιν την 1η Μαρτίου ενώπιον βουλευτών του κόμματος του αλλά δεν ήταν γνωστό αν είχε τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Σχεδιάστηκε για να προσφέρει αντιαεροπορική και αντιβαλλιστική προστασία σε αυτοκινούμενες μονάδες στρατηγικής σημασίας όπως οι βαλλιστικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι, καταρρίπτοντας τις εχθρικές κεφαλές πυρηνικών όπλων που σίγουρα θα επιχειρήσουν να πλήξουν την μονάδα, αλλά και συμβατικές κεφαλές και φυσικά αεροσκάφη.

Ηδη έχει εγκατασταθεί γύρω από την Μόσχα
Το σύστημα δεν περιλαμβάνεται και άρα δεν αντιβαίνει στις συνθήκες αντιβαλλιστική άμυνας (ABM) με τις ΗΠΑ γιατί την εποχή που υπογράφηκαν κανείς δεν περίμενε ότι θα αναπτύσσονταν τέτοια συστήματα.

Πηγή pronews.gr (σχόλιο: οι δήθεν θεωρίες συνωμοσίας! )

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications