Δώρο Πούτιν στην Σερβία – Αναβαθμισμένα MIG – 29 για την σερβική αεροπορία
Δώρο Πούτιν στην Σερβία – Αναβαθμισμένα MIG – 29 για την σερβική αεροπορία

Παρουσία του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς του Ρώσου πρέσβη στο Βελιγράδι, Αλεξάντερ Τσεπούριν σε μία σεμνή τελετή στην αεροπορική βάση της σερβικής αεροπορίας κοντά στο Βελιγράδι, η Σερβία παρέλαβε από τη Ρωσία δύο αεροσκάφη τύπου Mig 29.

τον Οκτώβριο του 2017, η Σερβία έλαβε από τη Ρωσία άλλα έξι Mig-29 καθώς και 30 άρματα μάχης και ισάριθμα τεθωρακισμένα οχήματα.

Στη διάρκεια της τελετής ο πρόεδρος Βούτσιτς ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν για την βοήθεια στην ανασύνταξη των σερβικών ενόπλων δυνάμεων.

Τα έξι Mig 29 που η Μόσχα χορήγησε δωρεάν στη Σερβία πέρυσι, ήταν παλιά αεροσκάφη, για την αναβάθμιση των οποίων η Σερβία θα δαπανήσει 185 εκατομμύρια ευρώ για να γίνουν αξιόμαχα.

Ο Βούτσιτς δήλωσε ότι τα νέα αεροσκάφη θα λάβουν ονόματα Σέρβων πιλότων που έχασαν τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επίθεσης του ΝΑΤΟ το 1999, όταν οι δυτικές δυνάμεις άρχισαν στρατιωτική επίθεση εναντίον της Σερβίας, λόγω της καταστολής των σερβικών αρχών προς τους Αλβανούς αυτονομιστές του Κοσσυφοπεδίου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications