Το βίαιο παρελθόν του Τσαγανέα: Υπέγραψε για την εκτέλεση με μπαλτά της ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη
Το βίαιο παρελθόν του Τσαγανέα: Υπέγραψε για την εκτέλεση με μπαλτά της ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη

Σε μια άγνωστη πλευρά της ζωής του, ο ηθοποιός Χρήστος Τσαγανέας ήταν πάντα πολιτικοποιημένος, πρωτοστατώντας στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Ενταγμένος στις τάξεις του ΕΑΜ Καλλιτεχνών, παρά τη μεγαλοαστική καταγωγή του, έπαιξε τον δικό του ρόλο και συντάχτηκε από την πρώτη στιγμή με τους κομμουνιστές.

Το κράτος τίμησε τον Χρήστο Τσαγανέα με παράσημο που απονεμόταν σε πολίτες που διακρίθηκαν με τις πράξεις τους… Και όμως μια από τις θεάρεστες πράξεις του ήταν και η δολοφονία με τσεκούρι της πατριώτισσας ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη.

Η Παπαδάκη θεωρήθηκε από την τότε ελίτ των ενταγμένων στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και άλλους ακραίους κομμουνιστές σαν τον Χρήστο Τσαγανέα), ως πρόσωπο που εξέφραζε την … αντίδραση. Αυτός πράγματι ήταν ένας συνήθης λόγος της «ΟΠΛΑ” για να εξοντώνεις όσους θεωρούσε αντιπάλους της. Χρόνια μετά, ο ηγέτης των Κομμουνιστών, Νίκος Ζαχαριάδης, σχεδόν θα ζητήσει συγνώμη, δηλώνοντας ότι η δολοφονία της Ελένης Παπαδάκη ήταν μια… ”ανοησία”.

Το τέλος της άτυχης Ελένης ήτανε φοβερό. Ο Μακαρώνας την παρέλαβε μπροστά στον Ορέστη, ο οποίος είχε διατάξει την εκτέλεση με τσεκούρι, όπως γινόταν με τα άλλα πολυάριθμα θύματα.

Την διέταξαν να γδυθεί ενώ εκείνη είχε αντιληφθεί ότι πλησιάζει το τέλος της. Έτρεμε από το κρύο και το φόβο και κλαίγοντας τους παρακαλούσε. Έβγαλε την γούνα της την οποία παρέλαβε ο Ορέστης και όταν την διέταξε να βγάλει και τα υπόλοιπα ρούχα της αναλύθηκε σε δυνατές κραυγές απελπισίας και γόους.

Ορμησαν τότε αφιονισμένοι πάνω της και μεσα σ’ ένα κατήφορο από προπηλακισμούς την έσυραν κοντά σε ένα ανοιγμένο λάκκο κι’ εκεί την έγδυσαν με την βία. Τότε της φυτέψαν δύο σφαίρες στο σβέρκο…

Η ηθοποιός κατακρεουργημένη έτσι όπως αρέσει να σκοτώνουν τα θύματα τους οι σχιζοφρενείς συμμορίτες.

Το προεδρείο του Κόκκινου ΣΕΗ ηταν, ο Αιμίλιος Βεάκης, ο Θεόδωρος Μορίδης, ο Σπύρος Πατρίκιος, ο Χρήστος Τσαγανέας, και ο Πάνος Καραβουσάνος.

Post A Comment:

1 comment

Ανευ Σημασιαςείπε...

Ο συχωρεμενος ο Τζιμης Πανουσης ειχε πει "ο φασισμος δεν ειναι ιδεολογια αλλα νοοτροπια".Εννοωντας με το "φασισμος" οχι τον εθνικοφρονα οπως ειναι η αρχικη του σημασια στα ιταλικα αλλα τον αναγωγο-τρομοκρατη τυπο ανθρωπου.Αυτος λοιπον ο πολυ διαδεδομενος τυπος υπαρχει παντου.Και σε δεξιους κ αριστερους και κεντρωους.Υπαρχει μεσα σε καθε ανθρωπινη ομαδα επαγγελμα αλλα και λειτουργημα.Γι'αυτο καποιος φιλοσοφος ειχε πει "θα βρεις καθαρματα μεσα σε μοναστηρι και αγαθους αναμεσα σε φυλακισμενους".Η μονη οδος για μια αληθινα καλη κοινωνια ειναι η παιδεια.Μια παιδεια η οποια θα ασχοληται με το πως μπορουμε να ειμαστε ευγενεις,δικαιοι και γενναιοι.Ολα τα αλλα μαθηματα θα ηταν προαιρετικα.Επειδη αυτο δεν θα γινει ποτε διοτι ειναι αντιθετα στα συμφεροντα των ψυχικα-πνευματικα ασθενων ηγετων του κοσμου,θα πρεπει τοτε να οδηγησουμε εμεις τον εαυτο μας προς αυτην την κατευθυνση.Ευτυχως η δυστυχως ειναι και η μονη οδος που μπορει να μας οδηγησει στην ευδαιμονια.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications