Βίντεο: Η ενέδρα της Αλ Κάιντα στον Αμερικάνικο στρατό.. που κατέληξε σε σφαγή
Βίντεο: Η ενέδρα της Αλ Κάιντα στον Αμερικάνικο στρατό.. που κατέληξε σε σφαγή

Τη περίοδο 2 με 16 Μαρτίου του 2002 έγινε η πρώτη μεγάλη ανοικτή μάχη του πολέμου του Αφγανιστάν. 1700 Αμερικανοί μαζί με 1000 Αφγανούς συμμάχους που συνεργάζονταν με στελέχη της παραστρατιωτικής μονάδας της CIA (Central Intelligence Agency, Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών)..

έδωσαν μία τεράστια μάχη με τεράστιο αριθμό από αντάρτες Ταλιμπάν και μέλη της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα. Το όνομα της επιχείρησης ήταν «Ανακόντα» αλλά ξεκίνησε με μία τραγωδία. Μία θανατηφόρα ενέδρα.

Η συγκεκριμένη ενέδρα μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα μεγάλο μάθημα για το πως η τεχνολογία δεν είναι πάντα η λύση. Στο Αφγανιστάν που έχει βουνά που ξεπερνούν τα 24000 πόδια (7400 μέτρα) ακόμα και κάτι απλό όπως η πτήση ενός ελικοπτέρου γίνεται δύσκολη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η «Blue Squadron» (Μπλε Μοίρα) της ειδικής αντιτρομοκρατικής μονάδας του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ DEVGRU (γνωστή παλαιότερα και ως SEAL Team 6) θα έκανε μία αναγνώριση του κρησφύγετου των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα που προστατεύονταν από τους Ταλιμπάν προτού αερομεταφερόμενες ομάδες αμερικανών Rangers του στρατού ξηράς θα έκαναν έφοδο, τα πράγματα όμως δε πήγαν έτσι ακριβώς.

Παρακάτω είναι η μεταγλωττισμένη έκδοση της εκπομπής «Situation Critical» (Κρίσιμη Κατάσταση) του National Geographic για αυτό το περιστατικό που προβλήθηκε πρώτη φορά το 2007.

defensegr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications