Εμφανίστηκε το Φλεγόμενο Μυθικό Πουλί Φοίνικας Πάνω από το Yellowstone (video)
Εμφανίστηκε το Φλεγόμενο Μυθικό Πουλί Φοίνικας Πάνω από το Yellowstone (video)

Μοιάζει απίστευτο κι όμως, αυτό που καταγράφηκε δεν μπορεί να αποτελεί σύμπτωση, παρά μόνο μία αλλόκοτη πραγματικότητα που βγαίνει μέσα από τις μυθολογικές στάχτες της προκειμένου να αποδείξει, ίσως, ότι δεν είναι όλα όσα θεωρούμε ως «μύθους», αναγκαστικά παραμύθια.

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης που προήλθε από μια από τις κάμερες που είναι εγκατεστημένες στο Εθνικό Πάρκο του Grand Teton, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Εθνικό Πάρκο του Yellowstone κοντά στη λίμνη Jenny, εμφανίστηκε ένα «φλεγόμενο πουλί».

Είναι ενδιαφέρον ότι πρόσφατα το Εθνικό Πάρκο του Grand Teton έκλεισε για τους τουρίστες λόγω φόβων για την επέκταση ρωγμών που επεκτείνονται στην επιφάνεια της γης.

Το γνωστό ηφαίστειο Yellowstone, δείχνει επίσης σημάδια αυξημένης δραστηριότητας και αυτό κρίνεται εύκολα από τις αυξανόμενες εκρήξεις του geyser Steamboat, καθώς ενεργοποιήθηκε για 11η φορά από τον Μάρτιο.

Όπως διαβάζουμε, Αμερικανοί ερευνητές ασυνήθιστων φαινομένων συσχετίζουν την εμφάνιση αυτού του απίθανου λαμπερού πουλιού με θρύλους όπως το μυθικό πουλί «Φοίνικας», το ιερό πουλί της πυράς. Στους μύθους περιγράφεται ως ένα τεράστιο πουλί με φτέρωμα φωτιάς, το οποίο είχε μια ιδιαίτερη ικανότητα, μπορούσε να καεί και να αναγεννηθεί ξανά μέσα από τις στάχτες του οπότε και θεωρείται ως σύμβολο της αθανασίας και της αιώνιας ανανέωσης.

Το μυθικό πουλί περιγράφεται από τον Ηρόδοτο στο μέγεθος αετού με χρυσοκόκκινα φτερά – αν και δεν το είδε ποτέ ο ίδιος,παρά μόνο σε εικόνες. Και πράγματι, κατά την εμφάνιση αυτή στο Yellowstone , το «φλεγόμενο πουλί» θυμίζει καταπληκτικά έναν αετό με έντονο κόκκινο και χρυσοπράσινο φτέρωμα.

Ο Φοίνκας, αναφέρεται επίσης, από τον Πλίνιο, τον Οβίδιο και τον Κέλσο. Οι Αιγύπτιοι ονομάζουν το πουλί αυτό «Μπενού» και σύμφωνα με τις παραδόσεις του εμφανίζεται σαν από θαύμα για να αναγγείλει την αρχή μίας νέας κοσμικής εποχής, ενώ λέγεται ότι η ψυχή του Όσιρη κατοικεί μέσα στο πουλί αυτό. Επίσης χρησιμοποιήθηκε από την Φιλική Εταιρία ως σύμβολο του Ελληνικού Κράτους.

Στο βίντεο που ακολουθεί πιο κάτω, μπορείτε να δείτε μια ποικιλία από διάφορα παράξενα φαινόμενα το τελευταίο διάστημα, όπως ασυνήθιστα σύννεφα, πολλές παρατηρήσεις UFO και, ανάμεσα σε όλα, το μυστηριώδες «φλεγόμενο πουλί» που αρκετοί το ταυτίζουν με το μυθικό πολύ Φοίνικα. (Mythological Fire Bird Yellowstone)

www.diadrastika.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications