Το “Μουροβιβλίο” παραδέχεται ότι μας λογοκρίνει και απομονώνει!
Το “Μουροβιβλίο” παραδέχεται ότι μας λογοκρίνει και απομονώνει!

Στο φέις αναφέρομαι και το γράφω συνθηματικά, για να μην το φάει πάλι το ποστ η μαρμάγκα των αλγορίθμων, αν και νομίζω ότι έχει ήδη καταπιεί ολόκληρες ακόμα και τις σελίδες μας!
Το να πεις ότι το φέις μου κόβει τις κοινοποιήσεις του προφίλ μου προς φίλους, αλλά και τις αναρτήσεις των σελίδων μου ακούγεται ως “θεωρία συνωμοσίας”.

Γράφει nea.allnewz

Έλα μου ντε όμως, που έρχεται ο ίδιος ο Μαρκ Φέσιμπουκ και λέει αυτό ακριβώς;
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
Ο κος φέις έκανε δηλώσεις ότι δεν θα διαγράψει λογαριασμούς που υποστηρίζουν την άρνηση του Ολοκαυτώματος. Γιατί ως εταιρεία, ξεκαθάρισε ότι δεν θα διαγράψει λογαριασμούς που διασπείρουν θεωρίες συνομωσίας, ωστόσο θα μειώσει τον αριθμό των χρηστών που θα βλέπουν τις αναρτήσεις τους.

«Στο κάτω κάτω, δεν θεωρώ πως η πλατφόρμα μας πρέπει να κατεβάσει (τέτοιες σελίδες), γιατί θεωρώ πως υπάρχουν πράγματα για τα οποία ο κόσμος κάνει λάθος», και «δεν θεωρώ ότι κάνουν λάθος σκοπίμως, όμως», είπε.

Μάλιστα, συνέκρινε όσους διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας με άτομα που απλά μπέρδεψαν τα λεγόμενά τους. «Είναι δύσκολο να καταλάβει κάνεις την πρόθεση».

Με λίγα λόγια, μας κάνει τη χάρη να παραμένουμε χρήστες της πλατφόρμας, να βλέπει και τι γράφουμε, αλλά… να μην βλέπουν οι άλλοι! Έτσι σώζει τη μέρα και την Δημοκρατία, όπως την έχει συλλάβει στο κεφάλι του, στον ελάχιστο χώρο που απομένει όπου δεν σκέφτεται το χρήμα.

Φυσικά τα σχόλια του προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων, όχι γιατί βλάπτεται η ισότητα, η δημοκρατία και η ελευθερία λόγου, αλλά… γιατί βλάπεται το Ολοκαύτωμα!

«Η άρνηση του Ολοκαυτώματος είναι μία σκόπιμη και μακροχρόνια τακτική εξαπάτησης από αντισημίτες, η οποία είναι αδιαμφισβήτητα βλαπτική και απειλητική για τους Εβραίους», είπε ο Τζόναθαν Γκίνμπλατ, διευθυντής της Λέσχης κατά της Δυσφήμισης. «Η πλατφόρμα έχει ηθική και δεοντολογική υποχρέωση να μην επιτρέψει τη διάδοσή της».

Θέλοντας να κατευνάσει τα πνεύματα ο κος φεις υποστήριξε πως «βρίσκω την άρνηση του Ολοκαυτώματος εξαιρετικά προσβλητική και δεν ήθελα να υπερασπιστώ την πρόθεση όσων το αρνούνται». Κι έτσι για μια ακόμα φορά, ασχολιόμαστε με αυτό που θέλουν κάποιοι να ασχολιόμαστε και όχι με την ουσία, που είναι, ποιος αποφασίζει τι είναι αλήθεια και τι ψέματα;

Πόσες “θεωρίες συνωμοσίας” μετά από μερικά χρόνια αποδείχθηκαν αληθινές; Πάρα πολλές. Περισσότερες απ’ όσες δεν αποδείχθηκαν. Γιατί για τις σύγχρονες, οι απαντήσεις θα δοθούν τουλάχιστον μετά από μερικές δεκαετίες, όταν οι συνωμότες θα έχουν φύγει από το κάδρο της ζωής. Έτσι γίνεται πάντα!

Τουλάχιστον η συνωμοσία κατά των συνωμοσιολόγων είδε πλέον το φως της δημοσιότητας κι είναι παραδεκτή από τους συνωμότες: Μας πετσοκόβουν τις κοινοποιήσεις, σε τέτοιο σημείο, που δεν βλέπουμε καμία, ούτε για τις δικές μας σελίδες.

Άσε εκείνες τις ποινές κάθε τόσο, “άλλαξε το πας αφού περάσεις τεστ”, “σου κόβουμε την πρόσβαση στο share button γιατί πας γρήγορα”, χάνονται οι φωτό από τα ποστ και πολλά άλλα για να σου σπάνε τα νεύρα κάθε που αναρτάς κάτι.

Έτσι… τώρα μάλιστα… η αλγοριθμική λογοκρισία είναι γεγονός. Ήταν άδικο κι έγινε πράξη!

nea.allnewz.gr

Post A Comment:

2 comments

Unknownείπε...

Μόνο ένας ολοκληρωτικός πόλεμος που θα απομένουν ελάχιστοι θα μπορούσε να καθαρίσει το τοπίο ,και να ξεβρομίσει ,ο πλανήτης . Έχουμε όλοι μας πολλά παράπονα και βιώματα με την εξουσία .αλλά δεν υπάρχουν καθαροί Άνθρωποι να τα συζητήσουμε .Παντού υπάρχει μπόχα ! Και φοράει κουστούμι .Το χρήμα και η εξουσία φέρνουν μια τόσο μεγάλη ,ηδονή τόσο που δεν σκέπτονται τον θάνατο .

Ανώνυμοςείπε...

Γιατί δεν σβήνουν το Φάις μια χαρά δεν έιναι η ζωή χωρίς το Φάις χωρίς τηλεόραση κ γενικά τα social media?????????...α ξέχασα η νοημοσύνη φτάνει μέχρι την τουαλέτα-καναπέ...εχε γεια καημένε κόσμε έχε γεια γλυκιά ζωή

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications