9 Ιουλ 2018

Η Εντυπωσιακή Βόλτα Ενός Κόκκινου Tesla Roadster Στο Διάστημα (Βίντεο)

Η Εντυπωσιακή Βόλτα Ενός Κόκκινου Tesla Roadster Στο Διάστημα (Βίντεο)

ντός του ισχυρότερου πυραύλου εν ενεργεία, του Falcon Heavy, εκτοξεύτηκε ένα κόκκινο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Τέσλα, αξίας 100,000 δολαρίων. Μέσα στο όχημα υπάρχει μια επιγραφή που αναφέρει: «Κατασκευασμένο από ανθρώπους στη Γη».

Το κόκκινο αυτοκίνητο είναι της εταιρείας Tesla, που επίσης ανήκει στον δισεκατομμυριούχο, Έλον Μασκ.

«Λατρεύω την ιδέα ενός αυτοκινήτου που θα ταξιδεύει αιώνια στο διάστημα, για δισεκατομμύρια χρόνια. Ίσως να το βρει κάποτε, ύστερα από εκατομμύρια χρόνια, ένας εξωγήινος πολιτισμός, που θα αναρωτηθεί, τι στο καλό σκεφτόντουσαν αυτοί οι γήινοι; Μήπως λάτρευαν αυτό το αυτοκίνητο; Θα μπερδευτούν εντελώς», είπε με πολλή δόση χιούμορ ο οραματιστής Έλον Μασκ.

Την εκτόξευση αυτής της δοκιμαστικής πτήσης παρακολούθησαν μέσω της ιστοσελίδας της SpaceX και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόλαντ Τραμπ, καθώς και πολλοί αστροναύτες.

Ο πύραυλος ήταν βασικά τριπλός και οι δύο από αυτούς τους επαναχρησιμοποιημένους πυραύλους κατάφεραν να προσγειωθούν με εντυπωσιακά συγχρονισμένο τρόπο στη Γη, στη βάση στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, κάτι που ο Έλον Μασκ χαρακτήρισε θρυλικό, ενώ ο τρίτος, ο οποίος θα προσγειωνόταν σε μια πλατφόρμα ενός πλοίου drone, δεν είχε δυστυχώς την ίδια τύχη και έπεσε στον ωκεανό.

Παρά ταύτα, το εγχείρημα ήταν ιστορικό, όχι μόνο γιατί άνοιξε τον δρόμο για μεγαλύτερα διαστημικά βήματα με λιγότερο κόστος (λόγω των επαναχρησιμοποιημένων πυραύλων), αλλά και επειδή εκτόξευσε στο διάστημα ένα αυτοκίνητο, με ‘οδηγό’ τον ‘άνθρωπο του διαστήματος’, τον ‘spaceman’, μια κούκλα ντυμένη με τη διαστημική στολή της SpaceX.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Η Εντυπωσιακή Βόλτα Ενός Κόκκινου Tesla Roadster Στο Διάστημα (Βίντεο)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: