Αεροσκάφος - «αεροταξί» για εύκολες μεταφορές μεταξύ πόλεων
Αεροσκάφος - «αεροταξί» για εύκολες μεταφορές μεταξύ πόλεων

Την ανάπτυξη του Vy 400 (Vy) ανακοίνωσε η Transcend Air Corporation στις ΗΠΑ: Πρόκειται για ένα εξαθέσιο αεροσκάφος με δυνατότητα κάθετης προσγείωσης και απογείωσης (VTOL), το οποίο προορίζεται να αποτελέσει τη βάση μιας νέας υπηρεσίας αερογραμμών μεταξύ κέντρων πόλεων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συγκεκριμένη υπηρεσία θα απευθύνεται σε business ταξιδιώτες, και το αεροσκάφος θα παρέχει ταχύτερες και πιο οικονομικές door-to-door υπηρεσίες αερομεταφορών σε σχέση με τα συμβατικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, χωρίς την ανάγκη για αεροδρόμια:

Όπως υποστηρίζει η Transcend, οι πελάτες θα εξυπηρετούνται κατευθείαν από τα μεγάλα κέντρα των πόλεων, όπως το Μανχάταν και το κέντρο της Βοστώνης, μέσω ειδικών χώρων προσγείωσης, ικανών να εξυπηρετούν αεροσκάφη VTOL.

Όπως σημειώνει η Transcend, το Vy είναι ένα αεροσκάφος κεκλιμένης πτέρυγας, fly-by-wire σχεδιασμού, με δυνατότητα πτήσης 650 χλμ/ ώρα (πολύ πιο γρήγορα από τα συμβατικά ελικόπτερα) και εμβέλεια 720 χλμ.

Η εταιρεία υπογραμμίζει το χαμηλό κόστος λειτουργίας του (ως αποτέλεσμα του μικρού του βάρους) και το επίπεδο ασφάλειας που παρέχει, το οποίο περιλαμβάνει εξελιγμένα avionics και ένα αλεξίπτωτο που εξυπηρετεί ολόκληρο το αεροσκάφος.

Τα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν έναρξη της διάθεσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας το 2024. Ήδη διαθέτει προς πώληση εισιτήρια στην ιστοσελίδα της, υποσχόμενη πτήσεις Ν. Υόρκη- Βοστώνη σε 36 λεπτά αντί 283 δολαρίων, Λος Άντζελες- Σαν Φρανσίσκο σε 55 λεπτά αντί 315 δολαρίων και Μόντρεαλ- Τορόντο σε 60 λεπτά, αντί 325 δολαρίων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications