Νεα Πύρινη λαίλαπα και στον Κάλαμο Αττικής - Καίγονται σπίτια - Η φωτιά πάει στο Καπανδρίτι
Νεα Πύρινη λαίλαπα και στον Κάλαμο Αττικής - Καίγονται σπίτια - Η φωτιά πάει στο Καπανδρίτι

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα στον Κάλαμο, ενώ οι φλόγες έχουν προξενήσει σοβαρές ζημιές σε σπίτια που είναι διάσπαρτα
στην περιοχή, η οποία αποτελείται κυρίως από πυκνό αναδασωμένο δάσος.

Ο ακριβής αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 15-20, εκ των οποίων περίπου 5 έχουν πιο σοβαρές καταστροφές.
Ο Θωμάς Ρούσης, δήμαρχος Ωροπού έκανε επίσης γνωστό ότι η μεγάλη φωτιά κινείται προς το χωριό Καπανδρίτι.

Οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στην περιοχή, έχουν καταφέρει, σύμφωνα με αξιωματικούς του Π.Σ., να περιορίσουν ένα μέτωπο της πυρκαγιάς, ωστόσο το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω της «μικτής» κάλυψης, (δάσος και σπίτια), του πυκνού καπνού και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, εννέα εθελοντικά οχήματα, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Τοπικοί φορείς της περιοχής έκαναν έκκληση νωρίτερα να φτάσουν στην περιοχή εναέρια μέσα, έτσι ώστε να προλάβουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί δύο κατασκηνώσεις που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς, ενώ στο χωριό του Καλάμου πολλοί είναι οι κάτοικοι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής. Ο στρατηγός Γιόβας μάλιστα ένιωθε κάποια στιγμή αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται προληπτικά σε ιατρικές εξετάσεις.

Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια,like στην σέλιδα facebook:

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications