O ηθοποιός που πέθανε για 7 λεπτά , και περιγράφει τι είδε περά από το κατώφλι του θανάτου !!
O ηθοποιός που πέθανε για 7 λεπτά , και περιγράφει τι είδε περά από το κατώφλι του θανάτου !!

Ο 60χρονος ηθοποιός Shiv Greowol , ο οποίος ηταν στη βρετανική εταιρεία θεάτρου Royal Shakespeare Company, υπέστη καρδιακή προσβολή το 2013.

Ήταν σε κατάσταση κλινικού θανάτου για συνολικά 7 λεπτά, κατά τη διάρκεια αυτή οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν. Με μεγάλη δυσκολία κατάφεραν να κάνουν την καρδιά του να αρχίσει να ξανά κτυπά, αλλά ο ηθοποιός βρισκόταν σε τεχνητό κώμα για ένα άλλο μήνα, καθώς οι γιατροί φοβόντουσαν μεγάλη ζημιά στον εγκέφαλό του εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου.

Όταν τελικά επανήλθε, δήλωσε ότι δεν είχε πεθάνει στην πραγματικότητα και είχε πραγματοποιήσει ένα "διαστημικό ταξίδι", που ήταν σε οριακή κατάσταση όταν επανήλθε. Από εκείνο το έτος και μετά άρχισε να ζωγραφίζει πολύχρωμες εικόνες, προσπαθώντας απεικονίσει αυτά που είδε όταν «διέσχισε το κατώφλι του θανάτου».

Την ημέρα εκείνη, στις 9 Φεβρουαρίου 2013, ο Shiv Grewall έπαιξε για άλλη μια φορά στη σκηνή του θεάτρου. Στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του στο Peckham, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, και βγήκε για δείπνο με τη σύζυγό του,σε ένα εστιατόριο, και στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι με τη σύζυγό του γιατί ένιωθε ξαφνική αδυναμία.

Όταν η καρδιά μου σταμάτησε να χτυπάει, ήμουν σε πλήρη επίγνωση,είχα συναισθήματα και αισθήσεις. Συνειδητοποίησα ότι ήμουν νεκρός, αλλά ήμουν σίγουρος ότι είχα την ευκαιρία να γυρίσω σπίτι. Ήξερα επίσης ότι θα μπορούσα να μετενσαρκώ σε άλλο σώμα, αλλά δεν ήθελα να το κάνω αυτό, άπλα ήθελα να επιστρέψω στη ζωή, στον υλικό κόσμο και στη γυναίκα μου. Ζήτησα να επιστρέψω και η επιθυμία μου εκπληρώθηκε, - λέει ο ηθοποιός.

Στους πίνακες του βλέπουμε κυρίως αφηρημένες φωτεινές γραμμές και ακατανόητες φιγούρες. Λέει ότι κατά τη διάρκεια του "ταξιδιού" δεν αισθανόταν το σώμα του ηταν σαν κολύμπησε οπώς ένα ψάρι στο νερό, ήταν εντελώς αποσυνδεμένος από τον φυσικό κόσμο. "Κάποια στιγμή ταξίδευα προς το φεγγάρι και μπορούσα να δω μετεωρίτες και όλο το διάστημα."

Μετά από την καρδιακή προσβολή και κώμα, ο ηθοποιός έπρεπε να ξανά μάθει να μιλάει και να περπατάει, ανέπτυξε επιληπτικές κρίσεις, και ακόμα και 5 χρόνια αργότερα οι συνέπειες της καρδιακής προσβολής εξακολουθούν να επηρεάζουν την υγεία του. Είναι ακόμα πολύ δύσκολο να μιλήσει και περπατάει με ένα μπαστούνι.

Το χειρότερο απ 'όλα, για αυτόν ειναι ότι δεν θα μπορούσε να επιστρέψει ξανά στη σκηνή, και έτσι το έριξε στην ζωγραφική. «Όταν ήμουν εκεί έξω, μου προσφέρθηκαν πολλές διαφορετικές επιλογές. Θα μπορούσα να επιλέξω να ξαναγεννηθώ σε διαφορετικές παραλλαγές της ζωής. Αλλά δεν ήθελα, ήθελα να επιστρέψω στον κόσμο, στο ίδιο σώμα και στη γυναίκα μου».

Μετά την εμπειρία του, ο Shiv πίστευε στη μετά θάνατον ζωή, πριν το θεωρούσε όπως οι περισσότεροι θεωρίες και τέτοια.

Δεν φοβάμαι τον θάνατο πια, τώρα πολύ περισσότερο εκτιμώ την ζωή. Είμαι χαρούμενος μόνο και μόνο που είμαι εδώ, επίσης πάντα πίστευα ότι η καλοσύνη είναι πολύ σημαντική για τους ανθρώπους, να γίνουν καλύτεροι, αλλά μετά από αυτή την εμπειρία, αισθάνομαι ότι είναι κάτι πολύ πιο βάθη - σαν η θεμελιώδης αλήθεια.

Στα έργα του Shiv θέλει να δείξει στους ανθρώπους έναν κόσμο που είναι πέρα ​​από τα όρια. Λέει ότι προσπαθεί να ζωγραφίσει αυτό που βίωσε όταν διάσχιζε το κατώφλι του θανάτου και ελπίζει ότι θα μπορέσει να το δείξει στους ανθρώπους.

Σχόλια παρατηρήσεις: Με βάση της ερευνάς υπάρχουν 3 βασικών ειδών διαφορετικές επιθανάτιες εμπειρίες, η μια ειναι αυτή που περιγράφει αυτός ότι φεύγουν προς το διάστημα, η δεύτερη και η πιο κοινή ότι συναντούν ένα τούνελ και ενα ον, που εμφανίζεται ως "θεός" ανάλογα τι θρησκεία είχε πριν πεθάνει.Η τρίτη και η πιο σπάνια ειναι επίσης με συνοδεία και άφορα λίγους(δεν θα επεκταθούμε σε αυτή).Επίσης η μετενσάρκωση ισχύει,άπλα την εξαφάνισαν από τις θρησκείες για ευνοήτους λογούς,ειναι οι ίδιοι λόγοι που θάβουν τέτοια θέματα και τα αποσιωπούν, και οπως λέει και αυτός, δεν σημαίνει οτι θα ξανα γεννηθείς άνθρωπος! του λέει ξεκάθαρα "διαφορετικές μορφές ζωής" ο νοών νοείτω ....
©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications