Ο τεράστιος αστεροειδής Εστία (4 Vesta) θα περάσει από τη Γη - Μπορείτε να τον δείτε στον ουρανό στα μέσα Ιουλίου
Ο τεράστιος αστεροειδής Εστία (4 Vesta) θα περάσει από τη Γη - Μπορείτε να δείτε στον ουρανό στα μέσα Ιουλίου

Είναι γνωστό ως «4 Vesta» Εστία. Είναι ένας αστεροειδής τέσσερις φορές μεγαλύτερος από το Ηνωμένο Βασίλειο και παρά το γεγονός ότι θα περάσει σε απόσταση 170,6 εκατομμυρίων χιλιόμετρων από τον πλανήτη μας, θα ειναι ορατός στον νυχτερινό ουρανό ακόμη και με γ@μνό μάτι καθώς περνά από τη Γη στα μέσα Ιουλίου .

Τα περισσότερα από 800.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δεν είναι αστείο. 50 φορές μεγαλύτερος από αυτόν που υποτίθεται προκάλεσε την εξόντωση των δεινοσαύρων πριν από εκατομμύρια χρόνια. Η NASA διαβεβαιώνει ότι δεν αποτελεί απειλή για τον πλανήτη.

Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ έχει τονίσει ότι παρατηρήθηκαν περισσότεροι κρατήρες από αυτούς που συνηθίζεται σε αυτού του είδους τα ουράνια σώματα, και είναι κατανοητό ότι στο παρελθόν, πολλαπλών συγκρούσεων με άλλους αστεροειδείς.

Το τεράστιο μέγεθός και η επιφάνεια του θα αντανακλά το φως περισσότερο από του φεγγαριού, και σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι άλλους αστεροειδείς, θα φαίνεται στο νυχτερινό ουρανό ως κίτρινη κουκκίδα.

O αστεροειδής σε σύγκριση με τη Σελήνη:

Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε από στην Βρέμη (Γερμανία) στις 29 Μαρτίου του 1807 από τον Heinrich Wilhelm Olbers. Οι οπαδοί της αστρονομίας θα το βρουν ανάμεσα στον Άρη, τον Κρόνο και τον αστερισμό του Τοξότη μέχρι τις 16 Ιουλίου. Ποτέ δεν είχε έρθει τόσο κοντά σε μας τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications