Μπουτάρης: Βόρεια Μακεδονία, όπως Βόρεια Ιρλανδία και Βόρεια Κορέα
Μπουτάρης: Βόρεια Μακεδονία, όπως Βόρεια Ιρλανδία και Βόρεια Κορέα

Αξιέπαινη χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, την προσπάθεια των κυβερνήσεων Ελλάδας – ΠΓΔΜ να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, όπως αυτή διατυπώθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών.

“Εξαρτάται από εμάς, εξαρτάται από αυτούς, εάν τελικά έχουμε μια διάθεση καλή και οι αναγκαίες υποχωρήσεις που έγιναν και από τα δύο μέρη, είναι τέτοιες οι οποίες σε βάθος χρόνου θα εξομαλυνθούν και δεν θα αισθανόμαστε ούτε εμείς ηττημένοι, ούτε αυτοί ηττημένοι” δήλωσε στην δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, ΤV 100.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε την ανάγκη να διασφαλιστούν τα ελληνικά συμφέροντα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΒΒΕ, Αθανάσιου Σαββάκη, για τις 4.000 επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο “Μακεδονία” στην επωνυμία τους ή στα προϊόντα τους και πρέπει να κατοχυρώσουν τον τίτλο ή την επωνυμία τους σε ευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο

“(…) Υπάρχουν δηλαδή διαδικασίες για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν όμως, εάν δεν τα βάλουμε στο τραπέζι να ξεκαθαρίσουν δεν θα βρούμε ποτέ ησυχία”, ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας επισήμανε ότι εξαρτάται από την καλή διάθεση των δύο πλευρών εάν θα υπερισχύσει το Βόρεια Μακεδονία ή το Μακεδονία και πρόσθεσε ότι υπάρχουν σχετικά παραδείγματα χωρών, όπως η Βόρεια Ιρλανδία και η Βόρεια Κορέα.

Απαντώντας στις δηλώσεις του δημάρχου ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, σημείωσε ότι «Ο κ. Μπουτάρης, με καθυστέρηση 48 ωρών, στο σοβαρότατο θέμα των εμπορικών σημάτων και τις αλλαγές που επιφέρει η συμφωνία των Πρεσπών σε αυτά, υιοθετεί τις θέσεις μας” και τον κατηγόρησε ότι ενεργεί σε slow motion.

“Μόλις προχθές, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, δεν αποδέχονταν αυτό που υπογραμμίζαμε, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραχωρεί στους Σκοπιανούς “Μακεδονική” εθνικότητα και γλώσσα και παραπέμπει σε διευθέτηση των εμπορικών ονομασιών, των επωνυμιών και σημάτων από “διεθνή ομάδα ειδικών”, γεγονός που εγείρει σοβαρά ζητήματα σε βάρος ελληνικών προϊόντων με ονομασία προέλευσης τη Μακεδονία”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Post A Comment:

1 comment

ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ ΕΑΝ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ
ΤΟ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η' ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;;;;;;;;
ΔΗΛΑΔΗ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΕΟΜΟΡΦΩΜΑ ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΕΑΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ;;;;;
(ΑΦΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΑΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΟΡΟΛΟΓΙΑ)
ΓΙ'ΑΥΤΟ Ο ΖΑΕΦ ΜΙΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞ'ΑΡΧΗΣ ,ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ!!!
Τ Ο Υ Ε Χ Ε Ι Δ Ο Θ Ε Ι Τ Ο Δ Ι Κ Α Ι Ω Μ Α....
ΛΟΙΠΟΝ ,Ο ΜΠΟΥΤΑΡ ΙΣΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΟΛΥΣΚΕΦΤΕΙ, ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
Α)Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ ΖΑΕΦ ΑΦΟΥ ΕΝΑΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΛΗ(;;;)ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΒΟΡΕΙΑ.
2)Ο ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΞΑΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΑΝΤΡΕΙΚΕΛΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΑΦΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟ.
Ο Λ Α Χ Υ Μ Α ΚΑΙ Τ Σ Ο Υ Β Α Λ Α Τ Α....
ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ...
ΞΕΦΤΙΛΙΛΕΣ...

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications