Κάποια από τα θύματα της φωτιάς στο Μάτι «μπορεί να μην ταυτοποιηθούν ποτέ»
Κάποια από τα θύματα της φωτιάς στο Μάτι «μπορεί να μην ταυτοποιηθούν ποτέ»

Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομίας Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη, σημειώνοντας πως στην τραγωδία του αεροπλάνου της Helios δεν βρέθηκαν τρία θύματα.

Κάποια από τα θύματα της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική ενδέχεται να μην ταυτοποιηθούν, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη.

Σημείωσε πως και στην τραγωδία με το αεροσκάφους της εταιρείας Helios, που συνετρίβη το 2005 στο Γραμματικό, τρία άτομα δεν βρέθηκαν παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για λίστα κατονομασμένων επιβατών.

Η ομάδα της κ. Μηνιάτη έχει αναλάβει την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Είπε πως όλοι οι πολίτες που έχουν δηλώσει συγγενείς τους ως αγνοούμενους έχουν προσέλθει κι έχουν δώσει δείγμα γενετικού υλικού, όμως οι νεκροψίες - νεκροτομές ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής.

Συνεπώς, χρειάζεται χρόνος ώστε να γίνει η σύγκριση με το γενετικό υλικό που έχουν καταθέσει οι συγγενείς, συν οι εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης που προβλέπει ο νόμος.

Σε μια άκρως ανθρώπινη στιγμή, η κ. Μηνιάτη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα μέλη της ομάδας της να καταρρεύσουν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας. «Είμαστε κι εμείς άνθρωποι».

Πηγή: www.skai.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications