H συγκλονιστική ιστορία της οικογένειας Φύτρου- Χάθηκαν με τραγικό τέλος τα δύο παιδιά και ο πατέρας

Η καταστροφική πυρκαγιά που σάρωσε τα πάντα στο Μάτι άφησε πίσω της αγνοούμενους αλλά και νεκρούς. Από τις πρώτες ώρες ήρθε στο φως η τραγική ιστορία της οικογένειας Φύτρου.

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα μεταξύ των θυμάτων από την πύρινη λαίλαπα ήταν η 14χρονη πρώην αθλήτρια ποδηλασίας της ΑΕΚ, Εβίτα Φύτρου, που βρέθηκε νεκρή πέφτοντας από γκρεμό στην παραλία της περιοχής σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί από τη φωτιά που ερχόταν καταπάνω της .

Κάτοικοι της περιοχής περιγράφοντας τις εικόνες που είδαν να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους, μιλάνε για την απελπισία της 13χρονης, η οποία καιγόταν από τη φωτιά και αναζητώντας τρόπο διαφυγής, έπεσε από ύψος 15 μέτρων, πιστεύοντας ίσως ότι θα βρεθεί στη θάλασσα.

"Μετέφερα το καμένο κορμάκι του 14χρονου κοριτσιού που πήδηξε φλεγόμενο από τον γκρεμό" μαρτυρία σοκ

Ο πλοίαρχος του πλοίου «Terra jet» μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» δήλωσε χαρακατηριστικά τα εξής: «Εχω και εγώ παιδιά, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα χρειαστεί να μεταφέρω το καμένο κορμάκι ενός 14χρονου κοριτσιού, το οποίο πήδηξε από τον γκρεμό, φλεγόμενο, για να σωθεί από τη φωτιά και πέθανε τελικά από την πτώση», αναφέρει συγκινημένος

Την ίδια στιγμή μέσω Facebook είχαν ξεκινήσει οι εκκλήσεις για τον εντοπισμό του πατέρα της, Γρηγόρη Φύτρου, ετών 54 και του αδερφού της, Ανδρέα Φύτρου, μόλις 11 ετών.

«Βρέθηκε η κόρη μου, πήδησε από βράχο στη θάλασσα για να σωθεί και σκοτώθηκε στα βράχια. Ψάχνω το γιο και τον άνδρα μου»

Το nantiareport.gr αναδημοσιεύει την μαρτυρία μιας φίλης της μητέρας της οικογένειας Φύτρου. «Λατρεμένη μου, με ξυπνησες 2 τη νυχτα και μου είπες έχω χάσει τον άνδρα μου και τα παιδιά μου.. Σου είπα ηρέμησε και μην σκέφτεσαι αρνητικά. Στις 6 το πρωί μου έστειλες μήνυμα και μου είπες «βρέθηκε η κόρη μου πηδησε από το βράχο στη θάλασσα για να σωθεί αλλά σκοτώθηκε στα βράχια». Είναι η πρωταθλήτρια ποδηλασίας Εβίτα Φυτρου. Στη συνέχεια μου είπες, «ψάχνω τον γιο μου και τον άνδρα μου». Ακόμη να τους βρεις, δυστυχώς χρειάζεται DNA ο Θεός να σου δώσει δύναμη να αντεξεις… Σε αυτή τη φωτιά έχασα πολλούς φίλους ο θεός να ανάπαυση τις ψυχές τους. Φιλη μου, θα είμαι πάντα δυπλα σου σε αγαπώ».

Λίγες ώρες αργότερα η φρικτή αλήθεια ήρθε στο φως. Μπαμπάς και γιος βρέθηκαν αγακαλιασμένοι και απανθρακωμένοι , δίπλα στο αυτοκίνητο της οικογένειας. Ο παλιός αθλητής του τμήματος ποδηλασίας της ΑΕΚ και ο γιος του, Ανδρέας, ο οποίος επίσης έκανε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα της ποδηλασίας, δυστυχώς δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τις φλόγες. Η οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους για το πόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους.

Το συγκινητικό post του Γιώργου Μπαμπινιώτη, προέδρου του Αρσάκειου Σχολείου που φοιτούσαν τα παιδιά

Τα δύο αδέρφια φοιτούσαν στο Αρσάκειο σχολείο, ο πρόεδρος του οποίου, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, με ανακοίνωσή του, εξέφρασε τη λύπη και το θρήνο της σχολής για τα δύο αστέρια της.

Μια ασύλληπτη και ανείπωτη τραγωδία!

Δύο μαθητές μας των Αρσακείων και ο πατέρας τους είναι μεταξύ των θυμάτων τής συμφοράς που έπληξε την Αττική. Η Εβίτα, μαθήτρια τής Β΄ Γυμνασίου, και ο αδελφός της Ανδρέας, μαθητής τής Ε΄ Δημοτικού, έχασαν τη ζωή τους με τον πιο τραγικό τρόπο. Η Εβίτα βρήκε τον θάνατο πηδώντας απελπισμένα στον γκρεμό από ψηλά για να σωθεί και ο Ανδρέας απανθρακώθηκε αγκαλιά με τον πατέρα του, δύο από τα 26 απανθρακωθέντα θύματα τής φωτιάς. Όλοι τους (πατέρας και παιδιά) αθλητές τής ποδηλασίας, άριστοι μαθητές τού Αρσακείου Εκάλης (στην Άνοιξη) τα δύο παιδιά, πολύ καλά και ιδιαιτέρως αγαπητά παιδιά, που ξεχώριζαν στο Σχολείο τους. Το ίδιο καλός και αγαπητός και ο τραγικός πατέρας τους.

Πιο τραγική φιγούρα, όμως, η μάνα, που κλήθηκε να αναγνωρίσει το τσακισμένο από την πτώση σώμα τής Εβίτας και το αγνώριστο απανθρακωμένο πτώμα τού Ανδρέα, μαζί με το επίσης απανθρακωμένο πτώμα τού συζύγου της!

Πώς να περιγράψει κανείς μια τέτοια τραγωδία που ξεπερνάει τα όρια τής ανθρώπινης φαντασίας. Η Αρσακειακή Κοινότητα (δάσκαλοι, συμμαθητές, Διοίκηση) θρηνεί τον χαμό μιας (σχεδόν) ολόκληρης οικογένειας των αγαπημένων παιδιών-μαθητών μας που δεν τους άξιζε ένας τόσο άδικος και απάνθρωπος θάνατος.

Αδυνατώ να συλλάβω την τραγωδία αυτή!

Ο Γιώργος Τσαλίκης μέσα από μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram αποκάλυψε ότι ο μικρός Αντρέας που απανθρακώθηκε στην αγκαλιά του πατέρα του, ήταν κολλητός φίλος του γιου των κουμπάρων του.

«Αυτό το γλυκό παιδάκι ήταν ο Αντρέας 11 χρονών.

Βρέθηκε απανθρακωμένος στην αγκαλιά του πατέρα του, ενώ η τραγική μητέρα είχε πριν βρει την κορούλα της , την αδερφη του Αντρέα 13 χρονων νεκρή (η οποια καιγόταν και πήδηξε στα βράχια από ύψος 10 μέτρων) και έψαχνε απεγνωσμένα από εχθές τον μικρούλη και τον άντρα της …

Ο Αντρεας ήταν κολλητός του γιου των κουμπάρων μας κι έτσι μάθαμε περισσότερες λεπτομέρειες για την οικογένεια, για τη δραματική αναζήτηση , για την ελπίδα που κάηκε κι αυτή όταν η τραγική μάνα αντίκρυσε όλο της τον κόσμο άψυχο μπροστά στα μάτια της …

Τραγική ειρωνία … το σπιτι τους στο Μάτι από το οποίο έντρομοι έφυγαν για να σωθούν , είναι άθικτο …
Αν μενανε μέσα στο σπιτι , θα γλιτώνανε ..

Κάτι που με βαση τη λογική δεν έστεκε … Πόσες τέτοιες ιστορίες για τους ανθρώπους που έφυγαν τόσο σκληρά και άδικα θα ακούσουμε τις επόμενες ώρες , τις επόμενες μέρες …;

Η σκέψη μου είναι συνεχως σε αυτή τη μάνα και μου στοιχειώνει το μυαλό σήμερα το βράδυ …

Δε χωράει το μυαλό μου την κατάσταση που βρίσκεται αυτή η δυστυχη γυναίκα … Και πόσοι άλλοι σήμερα υποφέρουν και θα υποφέρουν ..

Κάνω προσευχή για τις ψυχούλες των παιδιών και όλων όσων έφυγαν ..
Για αυτούς που έμειναν πίσω να θρηνούν …
Προσπαθώ να καταλάβω ..
Γιατί ;

Μιλάω με τον εαυτό μου να βρω μια απάντηση που θα δώσει μια ηρεμία μέσα μου …
Δε βρίσκω .. Όλοι παιδιά θα ξεχαστούμε σε λίγο καιρό έτσι είναι η ζωη και η καθημερινότητα δυστυχώς … Κάποιοι όμως θα μείνουν με ανείπωτο πόνο στη ψυχή τους και στη ζωη τους …
Για πάντα … Γιατί ;;»

Αυτό το γλυκό παιδάκι ήταν ο Αντρεας ... 11 χρονων Βρέθηκε απανθρακωμένος στην αγκαλιά του πατέρα του , ενώ η τραγική μητέρα είχε πριν βρει την κορούλα της , την αδερφη του Αντρέα 13 χρονων νεκρή (η οποια καιγόταν και πήδηξε στα βράχια από ύψος 10 μέτρων) και έψαχνε απεγνωσμένα από εχθές τον μικρούλη και τον άντρα της ... Ο Αντρεας ήταν κολλητός του γιου των κουμπάρων μας κι έτσι μάθαμε περισσότερες λεπτομέρειες για την οικογένεια , για τη δραματική αναζήτηση , για την ελπίδα που κάηκε κι αυτή όταν η τραγική μάνα αντίκρυσε όλο της τον κόσμο άψυχο μπροστά στα μάτια της ... Τραγική ειρωνία ... το σπιτι τους στο Μάτι από το οποίο έντρομοι έφυγαν για να σωθούν , είναι άθικτο ... Αν μενανε μέσα στο σπιτι , θα γλιτώνανε .. Κάτι που με βαση τη λογική δεν έστεκε ... Πόσες τέτοιες ιστορίες για τους ανθρώπους που έφυγαν τόσο σκληρά και άδικα θα ακούσουμε τις επόμενες ώρες , τις επόμενες μέρες ...; Η σκέψη μου είναι συνεχως σε αυτή τη μάνα και μου στοιχειώνει το μυαλό σήμερα το βράδυ ... Δε χωράει το μυαλό μου την κατάσταση που βρίσκεται αυτή η δυστυχη γυναίκα ... Και πόσοι άλλοι σήμερα υποφέρουν και θα υποφέρουν .. Κάνω προσευχή για τις ψυχούλες των παιδιών και όλων όσων έφυγαν .. Για αυτούς που έμειναν πίσω να θρηνούν ... Προσπαθώ να καταλάβω .. Γιατί ; Μιλάω με τον εαυτό μου να βρω μια απάντηση που θα δώσει μια ηρεμία μέσα μου ... Δε βρίσκω .. Όλοι παιδιά θα ξεχαστούμε σε λίγο καιρό έτσι είναι η ζωη και η καθημερινότητα δυστυχώς ... Κάποιοι όμως θα μείνουν με ανείπωτο πόνο στη ψυχή τους και στη ζωη τους ... Για πάντα ... Γιατί ;;

www.infokids.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications