H  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΕΟΛΑΙΑ. ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ.
H  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΕΟΛΑΙΑ. ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

, ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

Στην χώρα μας ο επίσημος αριθμός των εκτρώσεων αγγίζει τις 200.000, ο ανεπίσημος τις 350.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 22% των ελληνίδων δηλώνει πως έχει κάνει τουλάχιστον μια έκτρωση, ενώ το 10% των γυναικών που υφίστανται τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι μόλις εφηβικής ηλικίας.

Συγκεκριμένα 40.000 εκτρώσεις το χρόνο αποφασίζονται από κορίτσια ηλικίας κάτω των 16 ετών, από αυτές 1 στις 2 έφηβες που προχώρησε στην επέμβαση δεν έχει ενημερώσει ούτε καν τη μητέρα της

Στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας, το οποίο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής

Ενδοκρινολογίας στις 11 – 12 Φεβρουαρίου 2017 στην Αθήνα ο καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας/ Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας, Ειδικός Παιδογυναικολόγος, Διευθυντής της Β’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο «Αρεταίειο», κ. Ευθύμιος Δεληγεώρογλου και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού κ. Νικόλαος Σαλάκος είπαν μεταξύ άλλων:

«Ο συνολικός ετήσιος αριθμός των εκτρώσεων στη χώρα μας αγγίζει τις 200.000.

Τουλάχιστον 40.000 νεαρά κορίτσια, ηλικίας κάτω των 16 χρόνων, καταφεύγουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα στην «επιλογή» της τεχνητής έκτρωσης, προκειμένου να διακόψουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Ένα 10% αυτών θα γίνει οριστικά στείρο».

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications