Φωτιές στην Αττική: Πάνω από 20 οι νεκροί, 118 τραυματίες και 8 μέτωπα
Φωτιές στην Αττική: Πάνω από 20 οι νεκροί, 118 τραυματίες και 8 μέτωπα

Σοκ και φρίκη προκαλούν όσα είπε τα ξημερώματα της Τρίτης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τουλάχιστον 20 νεκρούς από την φωτιά στην Αττική και σημείωσε ότι “τούτη την ώρα είναι η ώρα της μάχης”. Όπως συμπλήρωσε "είχαμε τρία παράλληλα μέτωπα και πάνω από 15 εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα".

Τα θύματα είναι από την περιοχή της Νέας Μάκρης, το Μάτι και την Ραφήνα, με τις δυνάμεις ασφαλείας σε όλη την Αττική, που έχει περικυκλωθεί από τις φλόγες, να δίνουν κυριολεκτικά μια απίστευτη ολονύχτια νύχτα.

Ρίγη προκαλεί η είδηση ότι βρέθηκαν έξι απανθρακωμένοι σοροί σε λόφο στο Μάτι. Πρόκειται για δύο άνδρες, δύο γυναίκες και δύο μικρά παιδιά. Όλες οι εξελίξεις από το News 24/7 που είναι σε συνεχή ενημέρωση όπως και το Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6. Την ίδια στιγμή έντονες είναι και οι υποψίες από αξιωματικούς και την πολιτική ηγεσία για τον τρόπο που ξέσπασαν οι πυρκαγιές κάτι που αποτελεί πεδίο έρευνας πλέον.

Λόγω της μεγάλης έκτασης και έντασης των πυρκαγιών και της επικινδυνότητάς τους η χώρα μας υπέβαλλε αίτημα, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για διεθνή συνδρομή σε εναέρια και επίγεια μέσα.
Έχει συγκληθεί το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για την εκτίμηση της παρούσας κατάστασης και τον συντονισμό των επόμενων ενεργειών.

Νέα Μάκρη-Μάτι: Καίγονται δεκάδες σπίτια- Φόβοι για περισσότερους και δεκάδες τραυματίες
Δραματική είναι η κατάσταση σε Νέα Μάκρη, Μάτι, Ραφήνα και Νέο Βουτζά, όπου δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, δεκάδες λουόμενοι, κάτοικοι και οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί ενώ εκφράζονται φόβοι για αρκετούς νεκρούς. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ είναι οι δεκάδες οι κλήσεις που έχουν δεχτεί για αποκομιδή τραυματιών ή λιποθυμιών από την περιοχή της Νέας Μάκρης, του Νέου Βουτζά και στο Μάτι.

Τρεις από τους νεκρούς είναι, ένας άνδρας μία γυναίκα και ένα 15χρονο κορίτσι. Οι σοροί εντοπίστηκαν στο Μάτι από πεζοπόρα τμήματα και παραδόθηκαν οι δύο ενήλικες σε πλωτά του Λιμενικού και το κοριτσάκι στο επιβατικό πλοίο “Tera jet” που τους μετέφεραν στο λιμάνι της Ραφήνας, απ’ όπου τους παρέλαβαν ασθενοφόρα των ΕΚΑΒ.
Οι σοροί των δύο πρώτων έχουν ήδη μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, ενώ η επιχείρηση εντοπισμού και τυχόν άλλων νεκρών αφού υπάρχουν επιπλέον αναφορές, συνεχίζεται και έτσι εκφράζεται φόβος ότι ο αριθμός αυτός δυστυχώς θα μεγαλώσει. Ήδη υπάρχουν πληροφορίες για επιπλέον έξι θύματα στο Μάτι, δύο άντρες, δύο γυναίκες και δύο παιδιά, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα όμως από το ΕΚΑΒ.

Οι τραυματίες σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΚΕΠΥ) και τον κύριο Τζανακόπουλο είναι 102, όλοι τους εγκαυματίες, εκ των οποίων οι 11 κρίνονται σε κρίσιμη κατάσταση και έχουν διασωληνωθεί στις ΜΕΘ των νοσοκομείων ΚΑΤ, Ευαγγελισμός και Σισμανόγλειο όπου έχουν μεταφερθεί.
Πλωτά του Λιμενικού, σκάφη αναψυχής και όλα τα διαθέσιμα πλωτά μέσα επιστρατεύτηκαν και έπλευσαν προς το Μάτι και την γύρω ακτογραμμή για τον ασφαλή απεγκλωβισμό κατοίκων και λουομένων από τις παραλίες.

Από το Λιμενικό επιστρατεύτηκαν, τρία πλωτά μέσα, ένα ναυαγοσωστικό και δύο πλοία ανοιχτής θαλάσσης, αλλά και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού. Συνολικά από το Μάτι απεγκλωβίστηκαν 120 άτομα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications