Εφιάλτης και για τους δικυκλιστές τα αδέσποτα σε Ρίο και Δεμένικα!
Εφιάλτης και για τους δικυκλιστές τα αδέσποτα σε Ρίο και Δεμένικα!

Eφιάλτης τα αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή του Νοσοκομείου και του Πανεπιστημίου και όχι μόνο. Είναι γεγονός ότι τα αδέσποτα στην Πάτρα έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό και αν δεν ήταν οι εθελοντές να τα φροντίζουν και να προσπαθούν να συμμαζέψουν την κατάσταση, το πρόβλημα θα ήταν ακόμα πιο έντονο.

Προ ημερών ομάδα σκυλιών επιτέθηκαν σε νεαρό ο οποίος εργάζεται ως «ντελιβεράς» σε κατάστημα εστίασης. Προφανώς μπορεί και για να παίξουν, όμως επειδή ήταν νύχτα, τρόμαξε και πήγε να πέσει στο έδαφος. Την τελευταία στιγμή κατάφερε να συγκρατήσει το δίκυκλό του.

Μάλιστα, ο ίδιος έκανε ξανά την ίδια βόλτα και έστειλε και ένα βίντεο στο οποίο αποτυπώνει τι του συνέβη. Το βίντεο είναι τραβηγμένο, όπως αναφέρει, στις 3 τα ξημερώματα στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα, ο οδηγός του δικύκλου δέχεται επίθεση από τα αδέσποτα, τα οποία τρομοκρατούνται από την παρουσία του.

Έτσι αναγκάζεται να φρενάρει για να μην πατήσει κάποιο από αυτά, με κίνδυνο βέβαια για την σωματική του ακεραιότητας. Αρκετοί νεαροί που εργάζονται ως μεταφορείς φαγητού έχουν βιώσει την ίδια «περιπέτεια»!

Παρόμοιο πρόβλημα και στα Δεμένικα. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, προ ημερών αδέσποτα της περιοχής επιτέθηκαν σε άνδρα πάνω από την εκκλησία, κοντά στα πρώτα καφενεία της περιοχής. Ο άνδρας οδηγούσε μηχανάκι, τα αδέσποτα τον κυνήγησαν, εκείνος έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο έδαφος. Εμφανή τα σημάδια από τον τραυματισμό του στις φωτογραφίες που μας έστειλε.

 

Η κινητοποίηση των φιλόζωων

Οι φιλόζωοι της Πάτρας αναγκάστηκαν να κάνουν μία ακόμη κινητοποίηση στην προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν τον Δήμο. Ανέφεραν τα εξής: «Δυστυχώς 4 χρόνια μένουμε στο ίδιο έργο θεατές...Το πρόβλημα μέρα με την μέρα μεγαλώνει, η κατάσταση μέσα σε 4 χρόνια έχει διογκωθεί σε τεράστιο βαθμό, δυστυχώς είμαστε η μοναδική πόλη που δεν γίνεται τίποτα απολύτως στο θέμα διαχείριση αδέσποτων.

Δεν πραγματοποιούνται καν στειρώσεις, εμβολιασμοί, σήμανση…! Το πρόβλημα διογκώθηκε καθώς 3.5 χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε ούτε μια στείρωση…

Δεν συζητάμε για καταφύγιο, συμβεβλημένο κτηνίατρο, τροφές, ταίστρες... μεταφορικό... όλα αυτά είναι όνειρο.

Είμαστε η μοναδική πόλη πανελλαδικά και τρίτη της Ελλάδας που δεν γίνεται σε εγκληματικό βαθμό απολύτως τίποτα, οι εθελοντές πνιγμένοι με τεράστια χρέη σε κτηνιατρεία, πανσιόν, δεκάδες ζωάκια που φιλοξενούν, θεραπείες, φάρμακα είναι πλέον εγκλωβισμένοι και σε απελπιστική κατάσταση …

Τα αδέσποτα δεν έχουν φωνή, εσύ, εμείς έχουμε φωνή και πρέπει να φωνάξουμε για αυτά.

Απαιτούμε βάσει νομοθεσίας 4039...

-ΣΤΕΙΡΩΣΗ,ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ,ΣΗΜΑΝΣΗ(ΤΣΙΠ)

-ΤΡΟΦΕΣ,ΤΑΙΣΤΡΕΣ,ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ

-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ

-ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΖΩΑΚΙΑ

-ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΣΠΟΤ,ΑΦΙΣΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ....

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ,ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.... ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ,ΑΣΤΕΙΡΩΤΩΝ,ΑΡΡΩΣΤΩΝ....

ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...»!

dete.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications