Αθώος το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα για τις απειλές στον ΣΚΑΪ αναμενόμενο!
Αθώος το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα για τις απειλές στον ΣΚΑΪ αναμενόμενο!

Αθώος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας με αφορμή ανάρτηση στα social media, με την οποία εξαπολύονταν απειλές σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ο εισαγγελέας νωρίτερα είχε ζητήσει ενοχή του κατηγορούμενου για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος, με τον κατηγορούμενο να κάνει λόγο στην απολογία του για επιχείριση ιδεολογικής καταστολής.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ωστόσο αθώωσε τον κατηγορούμενο, κρίνοντας ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της νομοθετικής διάταξης, βάσει της οποίας ασκήθηκε η εναντίον του δίωξη. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης στα δικαστήρια ήταν συγκεντρωμένα περίπου εκατό άτομα δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον κατηγορούμενο.

Σημειώνεται ότι το αρχηγικό στέλεχος του Ρουβίκωνα συνελήφθη χθες με αφορμή ανάρτησή του στην οποία εκτόξευε απειλές κατά του σταθμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τον ΣΚΑΙ θα τον κάψουμε. Σήμερα αύριο σε δέκα χρόνια δεν ξέρω... Αλλά θα τον κάψουμε. Και θα χορεύουμε σαν ινδιάνοι γύρω από τα αποκαϊδια του».

Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Αθηνών και ο 39χρονος λίγο πριν από τις 14:00 χθες, προσήχθη έξω από το σπίτι του στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, ύστερα από τη διενέργεια ποινικής έρευνας που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας. Στη συνέχεια η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη και σήμερα ο 39χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ό οποίος του άσκησε ποινική δίωξη και ακολούθως οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου δικάστηκε και αθωώθηκε.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications