Αθλιότητες της Βρετανικής Telegraph: Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας, αλλά Μακεδόνας!
Αθλιότητες της Βρετανικής Telegraph: Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας, αλλά Μακεδόνας!

Βρετανική Telegraph: Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας, αλλά Μακεδόνας!

«Η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» σε ένα οδοιπορικό που παρουσιάζει για την ‘Μακεδονία’, ο συντάκτης Πωλ Μπλούμφιλντ, ασχολείται με το ζήτημα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και γράφει ότι δεν ήταν Έλληνας αλλά ήταν Μακεδόνας!», σημειώνει το σημερινό σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Μάλιστα, παρουσιάζοντας τα κρασιά του οινοποιείου «Στόβοι», όπου έκανε ένα διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό ο Μπλούμφιλντ αναφέρει ότι δοκίμασε κρασί που όπως του είπε ο ντόπιος παραγωγός από αυτό έπινε ο Μέγας Αλέξανδρος (…)

«Α, το ζήτημα του Άλεξ. Στο σχολείο πιθανότατα μάθατε ότι ο σειριακός κατακτητής ήταν Έλληνας- Τον 4ο π.Χ. αιώνα δεν υπήρχε η ίδια η Ελλάδα (σχ. ναι αλλά έγραφε και μιλούσε Ελληνικά!). Όχι, ο Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας. Αλλά, το ερώτημα είναι που ήταν ακριβώς η «Μακεδονία», γράφει ο Βρετανός συντάκτης.

Οι σημερινοί Έλληνες επιμένουν ότι βρίσκεται στην επικράτειά τους, απαιτώντας από τους γείτονες τους να ξηλώσουν το μνημείο που προκάλεσε μια μακρόχρονη ρήξη με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία- μια κατάσταση που εξομαλύνθηκε αυτόν τον μήνα..

με την υπογραφή μιας διασυνοριακής συμφωνίας με την μετονομασία αυτού του έθνους σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και αποσύρθηκαν οι ελληνικέ ενστάσεις όσον αφορά τη συμμετοχή της τόσο στην ΕΕ, όσο και στο ΝΑΤΟ, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα επικαλούμενο το δημοσίευμα της εφημερίδας «The Telegraph».

(Στοιχεία από expres.mk) echedoros-a.gr

Post A Comment:

1 comment

THEMAείπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΤΡΟΠΗ, ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ. ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΛΑΟ ΟΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΡΟΛΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΕΚΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗ (ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝΟΣ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΛΛΑ ΕΝΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ......??

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications