Απίστευτο κι όμως αληθινό! Εβγαλε φωτογραφία στο ΟΑΚΑ και του ζητούν να πληρώσει 2.000 ευρώ
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Εβγαλε φωτογραφία στο ΟΑΚΑ και του ζητούν να πληρώσει 2.000 ευρώ

Ζούμε σε τρελές εποχές. Αυτό δεν αμφισβητείται. Κάποιοι καρεκλοκένταυροι με αφορμή μια φωτογραφία με φόντο το στέγαστρο Καλατράβα, που ανακάλυψαν προφανώς τυχαία , αποφάσισαν να την κοστολογήσουν 2000 ευρώ.

Τι συνέβη:
O συνάδελφος δημοσιογράφος του ειδικού Τύπου (στο χώρο του αυτοκινήτου) Διονύσης Λιβέρης τράβηξε με το κινητό του ένα Smart που είχε πάρει για δοκιμή. Η φωτογραφία είχε φόντο το στέγαστρο Καλατράβα.

Δημοσίευσε το άρθρο με τη φωτογραφία στο site του, χωρίς φυσικά να περάσει από το μυαλό του ότι θα έμπλεκε σε μια περιπέτεια εξ αιτίας κάποιων ανεγκέφαλων υπαλλήλων που αντί να ασχολούνται εποικοδομητικά, σκαρφίζονται απίστευτες βλακείες για να δικαιολογήσουν την θέση τους.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς ειπώθηκε ανάμεσα στον δημοσιογράφο και την υπάλληλο του ΟΑΚΑ. Στην επιστολή του ο Διονύσης Λιβέρης γράφει:
«Καλημέρα συνάδελφοι! Μία φωτογραφία μπορεί να κοστίσει πολλά ευρώ… Διαβάστε την επιστολή που έλαβα από τη διεύθυνση του ΟΑΚΑ» Η επιστολή από το ΟΑΚΑ που απευθύνεται στον Δ. Λιβέρη:

Καλημέρα σας,
Μετά την χτεσινή μας επικοινωνία σχετικά με την φωτογράφηση του αυτοκινήτου smart forfour και την δημοσίευσή της στο περιοδικό νησίδες 9-10 Ιουνίου 2018 , σας ενημερώνουμε ότι :

Η φωτογράφηση έγινε χωρίς να προηγηθεί το αίτημά σας στην Διοίκηση του ΟΑΚΑ για παραχώρηση αδείας φωτογράφησης καθότι έλαβε χώρα εντός περίφραξης του συγκροτήματος ΟΑΚΑ και ως εκ τούτου δεν τηρήθηκαν όλες οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες (έγγραφη παραχώρηση αδείας φωτογράφησης με χρέωση και σύνταξη ιδιωτικού συμφωνητικού).

Το κόστος παραχώρησης της διαφημιστικής φωτογράφησης είναι:1.000€ πλέον ΦΠΑ
Χρήση χαρακτηριστικού σημείου ΟΑΚΑ (Στέγαστρο Καλατράβα):1.000€ πλέον ΦΠΑ
Με δεδομένο ότι δεν το γνωρίζατε, παρακαλούμε όπως καταβάλετε το παραπάνω ποσό στο ΟΑΚΑ (συνημμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί). Με εκτίμηση, Αγγελίνα Παγιάτη»

Δεν ξέρω τι είναι η κυρία Αγγελίνα Παγιάτη. Ούτε με ποιους συνεργάστηκε για να βγάλει αυτή την απόφαση. Αλλά 2.000 ευρώ συν ΦΠΑ ούτε η Ναόμι Κάμπελ δεν θα ζητούσε.

Ήθελα να ρωτήσω την αξιότιμη κυρία Παγιάτη, γνωρίζει ότι ο χώρος του ΟΑΚΑ είναι ανοικτός; Γνωρίζει ότι όποιος θέλεις μπαίνει μέσα και κάνει βόλτες το σκύλο του, κάνει μαθήματα οδήγησης ενώ κάποιοι νεαροί κάνουν και σούζες με τα μηχανάκια τους (χωρίς να φορούν κράνος) .

Ήθελα να ρωτήσω ακόμη την αξιότιμη κυρία Παγιάτη αν υπάρχει κάποια πινακίδα που να γράφει ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ. Στις στρατιωτικές περιοχές το γνωρίζουμε ότι απαγορεύεται. Υπάρχουν και ταμπέλες. Εκεί στο ΟΑΚΑ όμως…
Εκτός αν τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας και δεν το γνωρίζουμε.

Τέλος η κυρία Παγιάτη θα πρέπει να ξέρει ότι από τη φωτογράφιση που έγινε με ένα κινητό τηλέφωνο, δεν υπάρχει εμπορικό κέρδος. Δεν πούλησε ο Δ.Λιβέρης τη φωτογραφία με φόντο τον στρατηγό ούτε σε κάποιο ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο ούτε σε μυστικές υπηρεσίες. Πρόκειται για μια καθαρά δημοσιογραφική δουλειά χωρίς κανένα απολύτως κέρδος.

Κανένα κέρδος. Ας το καταλάβει. Και καλό θα είναι να ανακαλέσει την απόφαση αυτή, πριν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια γιατί εκεί θα πέσει πολύ γέλιο.

Από .makeleio

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications