23 Ιουν 2018

Τα νέα αθόρυβα και άκρως επικίνδυνα υποβρύχια του ρωσικού ναυτικού (βίντεο)

Τα νέα αθόρυβα και άκρως επικίνδυνα υποβρύχια του ρωσικού ναυτικού (βίντεο)

Οπλισμένα σαν αστακοί, αθόρυβα και με πυρηνικές ικανότητες: τα νέα ρωσικά υποβρύχια τάξεως «Χάσκι» βρίσκονται στην τελική φάση σχεδιασμού και τα πρώτα αναμένεται να μπουν σε φάση κατασκευής το 2023, προκαλώντας νέους πονοκεφάλους στη Δυση.

Τα «Χάσκι» έρχονται να αντικαταστήσουν σταδιακά τα ρωσικά υποβρύχια τύπου «Ακούλα» και «Άλφα» και παρότι η τελική μορφή τους παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, κάποια χαρακτηριστικά τους έχουν ήδη διαρρεύσει και είναι εντυπωσιακά.

Συγκεκριμένα, τα νέα υποβρύχια θα έχουν διπλό ρόλο, ως επιθετικά σκάφη και σκάφη μεταφοράς πυραύλων κρουζ, ενώ το μυστικό τους βρίσκεται στην ικανότητά τους να μεταφέρουν και εκτοξεύουν το διαβόητο υπερηχητικό βλήμα «Ζιρκόν», το οποίο αναπτύσσει οκτώ φορές την ταχύτητα του ήχου.

Παράλληλα, τα «Χάσκι» θα είναι σχεδόν αθόρυβα, καθώς για την κατασκευή τους θα χρησιμοποιούνται συνθετικά υλικά και μέθοδοι ηχητικής απόκρυψης του σκάφους, με τους σχεδιαστές να υποστηρίζουν ότι θα είναι δύο φορές λιγότερο θορυβώδη από τα υπάρχοντα υποβρύχια.

Σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές, τα «Χάσκι» και τα υποβρύχια τύπου «Γιάσεν» που ήδη κατασκευάζονται, θα δώσουν στη Ρωσία τεράστιο πλεονέκτημα στις θάλασσες, καθιστώντας την κυρίαρχο των βυθών.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Τα νέα αθόρυβα και άκρως επικίνδυνα υποβρύχια του ρωσικού ναυτικού (βίντεο)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: