Νόμπελ Ειρήνης ο Τσίπρας επειδή Παρέδωσε την Μακεδονία
Νόμπελ Ειρήνης ο Τσίπρας επειδή Παρέδωσε την Μακεδονία

Ο κοινός χαιρετισμός Τσίπρα με τους Κομμουνιστές και Αναρχικούς λέει τίποτα σε πολλούς?

Θα πάρει και…Νόμπελ Ειρήνης ο Α.Τσίπρας- Παρέδωσε την Μακεδονία για να ζητήσει βοήθεια στο Αιγαίο λόγω Τουρκίας λένε Γερμανοί Μετά την παράδοση, έρχονται και τα «τριάκοντα αργύρια από τους εντολείς». Το Foreign Policy αποθεώνει Α.Τσίπρα: «Ο Αλέξης Τσίπρας αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης» ! Και όμως δεν πρόκειται για φάρσα…

Οι Γερμανοί συνεχίζουν τους ύμνους για τον μεγάλο Ελληνα Ηγέτη, Α.Τσίπρα, ενώ ο Κ.Μητσοτάκης απομονώνεται διεθνώς με τα γερμανικά ΜΜΕ να συνεχίζουν τα σφοδρά πυρά. Τον παρομοιάζουν με τον Β.Ορμπάν …

Το πιο σημαντικό ομως είναι πως η γερμανική Die Zeit συσχετίζει την παράδοση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια με το Αιγαίο λέγοντας πως ο Τσίπρας θα ζητήσει βοήθεια ενώ αφήνει διάφορα να αιωρούνται…

Αυτό που στην ουσία λέει το δημοσίευμα είναι πως ο Α.Τσίπρας παρέδωσε το όνομα στα Σκόπια για να ζητήσει βοήθεια στο Αιγαίο λόγω Τουρκίας!

Το Νόμπελ στον Α.Τσίπρα
Με ένα άρθρο η διεθνής πολιτική επιθεώρηση Foreign Policy πλέκει το εγκώμιο στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ. Το περιοδικό υποστηρίζει ότι οι δυο ηγέτες αξίζουν το Νόμπελ Ειρήνης μετά από την ιστορική συμφωνία για το Σκοπιανό.

Στο ίδιο άρθρο… υπάρχει και ειδική αποθέωση στον Αλέξη Τσίπρα!
«Σε αντίθεση με όλους σχεδόν τους προκάτοχους, ο Τσίπρας αντιλήφθηκε, πρώτον, το όφελος από την απαλλαγή της Ελλάδας από ένα περιττό βάρος στις σχέσεις του με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, καθώς και τις σχέσεις του με έναν γείτονα.

Δεύτερον, ο Τσίπρας είδε την ευκαιρία με την άφιξη του ρεφορμιστικού ομόλογου στα Σκόπια,του Ζάεφ. Και αυτό γιατί ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ είναι απελπισμένος να δει τη χώρα του να εισέλθει τελικά στο ΝΑΤΟ και να ενταχθεί στην ΕΕ, να σταθεροποιηθεί και να προσελκύσει επενδύσεις»

Με ένα εκτενές άρθρο το περιοδικό Foreign Policy εξηγεί γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης. Όπως αναφέρει το περιοδικό, ο Αλέξης Τσίπρας το αξίζει όπως και ο Ζόραν Ζάεφ για την προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα με το όνομα της πΓΔΜ.

«Οι δύο ηγέτες που αξίζουν το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης δεν συναντήθηκαν αυτή τη βδομάδα στη Σιγκαπούρη. Αντ ‘αυτού, θα συναντηθούν την Κυριακή (17.06.2018) στις όχθες μιας λίμνης με γλυκό και καθαρό νερό στα σύνορα Ελλάδας, Μακεδονίας και Αλβανίας.

Οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας της Ελλάδας και ο Ζόραν Ζάεφ της Μακεδονίας – μια χώρα που θα είναι γνωστή επισήμως ως Βόρεια Μακεδονία – θα υπογράψουν συμφωνία για την επίλυση της επίπονης και πολύχρονης σύγκρουσης για το όνομα της πΓΔΜ» αναφέρει το δημοσίευμα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications