Γεννημένος με ένα σορό προβλήματα και σχεδόν όλα τα όργανα έξω, γιόρτασε τα 17 του γενέθλιά!
Γεννημένος με ένα σορό προβλήματα και σχεδόν όλα τα όργανα έξω, γιόρτασε τα 17α γενέθλιά του!

Η ιστορία του Larry Prout αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η ιατρική μπορεί να κάνει θαύματα. Ο Larry γιόρτασε τα 17α γενέθλιά του, αλλά κατά τη γέννηση του οι γιατροί είπαν οτι θα πεθάνει σε διάστημα 2 εβδομάδων τέλικα δεν πέθανε.

Το παιδί γεννήθηκε με πολλές παθολογικά προβλήματα, το πιο επικίνδυνο από τα οποία ήταν αυτό που ονομάζουν exstrophy και exstrophy η κλοακικής εξονυτίας. Αυτή η σοβαρή παθολογία ανάπτυξης σημαίνει ότι όλα τα όργανα του παιδιού ηταν έξω, τα γεννητικά όργανα παραμορφωμένα σοβαρά, ο πρωκτός απουσιάζει.

Μέχρι το 1960, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιτυχής επέμβαση για τη διόρθωση της κλοακικής εξονυτίας, τα βρέφη με αυτή την παθολογία ήταν αναπόφευκτα καταδικασμένα σε θάνατο. Ο Larry, γεννήθηκε έτσι και τα μόνα όργανα του σώματος, που δεν προεξείχαν έξω, ηταν οι πνεύμονες και η καρδιά.

Το αγόρι είχε επίσης μια υπανάπτυκτη σπονδυλική στήλη, απουσία παχέος εντέρου, έλλειψη κοιλιακών μυών και αδύναμο λεπτό έντερο. Του έκαναν μια ειδική εγχείρηση που κράτησε τα εσωτερικά του όργανα στη σωστή θέση. Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις των γιατρών, θα ηταν θαύμα αν ο Larry ζούσε για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Ωστόσο, οι μέρες που επρόκειτο να πεθάνει περνούσαν . Μέχρι τα 17 του έχει κάνει 101 εγχειρήσεις και η θεραπεία του συνεχίζεται. Μέχρι τα εσωτερικά του όργανα να τοποθετηθούν στην κοιλιά,ηταν κάτω των τριών ετών βρισκόταν σχεδόν ακίνητα στο κρεβάτι.Ξεκίνησε το περπάτημα σε ηλικία 9 ετών. Τρώει ένα ισορροπημένο υγρό γεύμα και πίνει 4-5 ποτηριά πρωτεΐνης την ημέρα. Στη σπονδυλική στήλη έβαλαν μεταλλικά στηρίγματα .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications