Φίρμα έχει γίνει ο 30άρης άεργος που του έκαναν έξωση οι γονείς του: «Με παρενοχλούν»
Φίρμα έχει γίνει ο 30άρης άεργος που του έκαναν έξωση οι γονείς του: «Με παρενοχλούν»

Ο Μάικλ Ροτόντο, είναι ο 30ρης άνεργος που έγινε διάσημος επειδή οι γονείς του αποφάσισαν να του κάνουν έξωση για να τον βγάλουν επιτέλους από το σπίτι τους.

Τα ΜΜΕ της Νέας Υόρκης κάνουν ουρά για να του πάρουν συνέντευξη, και όπως φαίνεται ο ίδιος απολαμβάνει στο έπακρο τη νέα του φήμη.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου που δικαίωνε το ηλικιωμένο ζευγάρι, ο νεαρός άνδρας, ο οποίος ζει παρασιτικά εις βάρος των γονιών του εδώ και οχτώ χρόνια, είναι υποχρεωμένος να μαζέψει τα πράγματά του και να φύγει από το πατρικό του μέχρι την Παρασκευή.

Όπως αποκάλυψε σε τοπική εφημερίδα ο Μάικλ Ροτόντο, τα μόνα χρήματα που έχει στη διάθεσή του για τα πρώτα του έξοδα είναι 3.000 δολάρια που του εξασφάλισε η συμμετοχή του σε μια ραδιοφωνική εκπομπή. Με αυτά θα χρειαστεί να τα βγάλει πέρα τους επόμενους μήνες αφού, όπως ο ίδιος λέει, δεν έχει καμία πρόθεση να αναζητήσει δουλειά.

Μέχρι στιγμής έχει πακετάρει το 80% από τα υπάρχοντά του και μένουν μόνο οι τελευταίες λεπτομέρειες της μετακόμισής του. Ωστόσο, αυτό που «βασανίζει» τον νεαρό δεν είναι το άγχος για τη νέα του ζωή, που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα, αλλά η συμπεριφορά των γονιών του. Όπως ο ίδιος δήλωσε στην Post την Τετάρτη, η μητέρα του και ο πατέρας του τον παρενοχλούν συνεχώς όταν βρίσκεται μέσα στο σπίτι, χρησιμοποιώντας το πιο ισχυρό όπλο... την ψιλοκουβέντα.

«Πραγματικά θεωρώ παρενόχληση αυτές τις απόπειρες να μου μιλήσουν και να σπάσουν τον πάγο. Με πέταξαν έξω από το σπίτι. Δεν θέλησαν να μου δώσουν περισσότερο χρόνο. Γιατί συνεχίζουν να μου μιλάνε; Δεν ενδιαφέρομαι» είπε ο νεαρός.

Η υπόθεση της μήνυσης που υπεβαλαν οι γονείς του Μάικλ εναντίον του, εξαιτίας της επιμονής του να παραμείνει σπίτι τους παρά τη θέλησή τους, προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον από τα αμερικανικά ΜΜΕ και όχι μόνο.

Η βρετανική Daily Mail επικοινώνησε με τον ανεργο millenial για να τον ρωτήσει πώς αισθάνεται σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου και να μάθε γιατί ακριβώς αρνείται να βρει δουλειά και να σταματήσει να επιβαρύνει τους γονείς του με τα έξοδα διαβίωσής του.

Όπως αποκάλυψε ο Μάικλ στην DM, η κρίση στη σχέση του με τους γονείς του σχετίζεται με την μάχη κηδεμονίας που δίνει για τον δικό του γιο. Όπως εξηγεί, έχασε την κηδεμονία του αγοριού (την ηλικία του οποίου δεν αποκαλύπτει) τον περασμένο Σεπτέμβρη. Ο μικρός ζει πλέον αποκλειστικά με τη μητέρα του, με την οποία ο Μάικλ δεν είχε ποτέ παντρευτεί αλλά ούτε και είχε ποτέ δεσμό μαζί της.

Ο ίδιος είχε καταθέσει αίτηση στο αμερικανικό κράτος για να καλυφθούν τα δικαστικά του έξοδα, στο πλαίσιο της διεκδίκησης της κηδεμονίας - δηλώνοντας άπορος. Γι' αυτό και αρνιόταν πεισματικά να βρει δουλειά παρά τις πιέσεις των γονιών του, αφού αυτό θα διακύβευε την κάλυψη των νομικών του εξόδων.

Παρά τις εξηγήσεις που τους παρείχε, οι γονείς του Μάικλ ήταν πεπεισμένοι ότι το θέμα του γιου του ήταν απλά μία ακόμη υπεκφυγή για να μην δουλέψει. Εξάλλου, ο νεαρός ζει εδώ και οκτώ χρόνια στο σπίτι τους (μετά από ένα μικρό διάλειμμα στα 22 του χρόνια, όταν και έζησε μόνος του για 1 έτος) χωρίς να εκφράσει την παραμικρή επιθυμία να βρει δουλειά.

Ο ίδιος ωστόσο, δηλώνει ότι δεν μπορεί να βρει δουλειά όχι γιατί είναι τεμπέλης, αλλά επειδή είναι «πολύ απασχολημένος» με τη δικαστική μάχη για το παιδί του - η οποία πάντως δεν έχει καν ξεκινήσει.

Σύμφωνα με την Daily Mail o Μάικλ είχε εργαστεί για ένα μικρό διάστημα πριν από οχτώ χρόνια στην γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Best Buy. Ωστόσο παραιτήθηκε σύντομα, υποβάλλοντας μάλιστα μήνυση στην εταιρεία γιατί «έκανε διακρίσεις εις βάρος του» αναγκάζοντάς τον να δουλεύει Σάββατα, τη μόνη μέρα (σύμφωνα με τον ίδιο) που μπορούσε να βλέπει το παιδί του. Επίσης, όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ της DM, ο Ροτόντο είχε εγγραφεί στο κολέγιο με τα χρήματα των γονιών του, αλλά είχε παρατήσει τις σπουδές του επειδή... τον δυσκόλεψαν τα μαθηματικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός, μετά την ολοκλήρωση της δίκης, δήλωσε έξαλλος για την «άδικη» απόφαση κατηγορώντας τον δικαστή ότι ήταν προκατειλημμένος εναντίον του επειδή είναι «φιλελεύθερος millenial». Επίσης αρνήθηκε να μιλήσει στους γονείς του φεύγοντας από το δικαστήριο, κρατώντας τους «μούτρα». Όχι και το πιο ευοίωνο σημάδι, θα έλεγε κανείς, για το νέο ξεκίνημα της ενήλικης ζωής του...

pronews.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications