Φίλης:Το σύνθημα «η Μακεδονία είναι Ελληνική» είναι αλυτρωτικό! Ολη η αριστερά περίμενε τη μέρα της συμφωνίας με τα Σκόπια [Βίντεο]
Φίλης:Το σύνθημα «η Μακεδονία είναι Ελληνική» είναι αλυτρωτικό! Ολη η αριστερά περίμενε τη μέρα της συμφωνίας με τα Σκόπια [Βίντεο]

Το σύνθημα «η Μακεδονία είναι Ελληνική» είναι αλυτρωτικό!
“Σήμερα είναι ημέρα χαράς και υπερηφάνειας, μια ημέρα που κάθε λογικός άνθρωπος, όλος ο δημοκρατικός κόσμος και βεβαίως όλος ο κόσμος της αριστεράς περίμενε”,είπε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χάρις σε αυτή την κυβέρνηση, χάρις στην ικανότητα, την αποφασιστικότητα και τη διορατικότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έκανε ένα βήμα μπροστά.

«Έχουμε μια συμφωνία που για τη χώρα μας ισοδυναμεί με το μέγιστο των εύλογων θέσεων μας. Πολύ πιο πάνω από την συνομολογημένη εθνική γραμμή ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την εθνική και συλλογική αξιοπρέπεια των γειτόνων μας και της σταθερότητας στην περιοχή», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι η Ελλάδα επιστρέφει στη διεθνή κοινότητα με κύρος, μετά τη μνημονιακή περιπέτεια που οδήγησε στην εθνική υποτίμησή μας.

Ο Φίλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγορεύσεως και – γιατί όχι – ποινικοποιήσεως του να λέει κανείς ότι «η Μακεδονία είναι Ελληνική», πόσω μάλλον του «Μακεδονία Ξακουστή».

Συγκεκριμένα, είπε: «Το σύνθημα, η Μακεδονία, είναι μία και Ελληνική, μπορεί να εκληφθεί ως μία αλυτρωτική δήλωση. Η Μακεδονία μετά τη συνθήκη του Βουκουρεστίου διενεμήθη γεωγραφικά σε τρείς χώρες. Ελλάδα, Νοτιοσλαβία, και Βουλγαρία»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications