Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης μετά την απολογία του ενώπιον του 16ου τακτικού ανακριτή.

Εισαγγελέας και ανακριτής του επέβαλαν εγγύηση 30.000, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης βγαίνοντας από τα δικαστήρια δήλωσε: «Θα σεβόμουν όποια απόφαση κι αν έπαιρνε η ελληνική δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου. Η Μακεδονία είναι Ελληνική κι αυτό δεν αλλάζει».

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής οδηγήθηκε στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Κι αυτό προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας που αφορά τις δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής για το Μακεδονικό.

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής με δήλωση που διένειμε από τη ΓΑΔΑ υποστηρίζει ότι οι επίμαχες εκφράσεις του «ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως» στην ομιλία του.

Αναφέρει πως αποτελούν «ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης«.

Ακόμη, τονίζει: «Η φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Post A Comment:

1 comment

Lu...είπε...

Αυτοί είναι η χούντα την ζούμε τώρα κ όχι τότε...προδότης επειδή υπερασπίζεται την μαμά πατρίδα από αυτούς που την πουλάνε...ένα δεν είναι αυτή στην κιριολεξια της λέξεις ΧΟΥΝΤΑ τότε ποια είναι...είναι προφανές αν η ανθροπωτητα η οι Έλληνες πολίτες υποκιποψουν σε αυτά που συμβαίνουν τώρα τότε να ας βάλουμε κ ένα κολάρο με αλυσίδα...αυτό συμβαίνει αν συνυπάρχει με ηλίθιους....ο νοών νοειτω!!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications