Πρίν λίγο αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ ο βουλευτής θεσσαλονίκης Λαζαρίδης – Διαλύονται
Πρίν λίγο αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ ο βουλευτής θεσσαλονίκης Λαζαρίδης – Διαλύονται

Αποχώρησε και δεύτερος βουλευτής των ΑΝΕΛ λόγω σκοπιανού – Η αυτοδιάλυση συνεχίζεται
Συνεχίζεται η αποσύνθεση των ΑΝΕΛ, με αφορμή το Σκοπιανό καθώς και ο Γιώργος Λαζαρίδης, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, επέλεξε την πόρτα της εξόδου από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, μετά τον Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος διεγράφη μετά την υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ.

Η πολιτική της διγλωσσίας, αλλά και η τακτική που ακολούθησε ο Πάνος Καμμένος στο θέμα του Σκοπιανού ζητήματος, επιτρέποντας την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, εξακολουθεί να προκαλεί διαλυτικές τάσεις στο κόμμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης δικαιολόγησε την αποχώρησή του από τους ΑΝΕΛ διότι δεν συμφωνεί με την συμφωνία για αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Βόρειας Μακεδονίας» παράλληλη με αναγνώριση μακεδονικής ταυτότητας και μακεδονικής γλώσσας.

Ο κ. Λαζαρίδης, στη δισέλιδη επιστολή που παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, αναφέρει ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της υπεράσπισης της συμφωνίας που έφερε η κυβέρνηση για το Σκοπιανό.
Παρά τις προσπάθειες για το αντίθετο οι ΑΝΕΛ, φυλλορροούν και όχι πια μόνο σε επίπεδο στελεχιακό αλλά και βουλευτών.
Να σημειωθεί ότι και μετά την υποχώρηση του κ. Λαζαρίδη, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, μένει με επτά βουλευτές.

ΑΝΕΛ σε Λαζαρίδη: Δώσε μας πίσω την έδρα
Να παραδώσει την έδρα του ζητούν οι ΑΝΕΛ από τον Γιώργο Λαζαρίδη ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε.
Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ ήρθε αφότου ο βουλευτής τούς γνωστοποίησε την πρόθεση του να ανεξαρτητοποιηθεί, λόγω των διαφωνιών του για το σκοπιανό. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ο κ. Λαζαρίδης επισκέφθηκε τα γραφεία της ΚΟ των ΑΝΕΛ για να παραδώσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησης επικράτησε μεγάλη ένταση με τις φωνές να ακούγονται μέχρι το διάδρομο.

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ έχει ως εξής:
«Το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των Εθνικών Συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι.
Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε.

Αφού λοιπόν δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του πρέπει και να παραδώσει την έδρα του η οποία ανήκει στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών.
Ο Ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον Πρωθυπουργό ενώπιον δυο Υπουργών.
Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει».

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->