Ανατινάχτηκε αντιαεροπορικός πύραυλος σε κατάστρωμα φρεγάτας (vid)
Ανατινάχτηκε αντιαεροπορικός πύραυλος σε κατάστρωμα φρεγάτας (vid)

Τα κακά χάλια των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο σε άσκηση του γερμανικού πολεμικού ναυτικού ανοικτά της Νορβηγίας.

Αντιαεροπορικός πύραυλος εξερράγη στο κατάστρωμα της γερμανικής αντιαεροπορικής φρεγάτας τύπου 124 «FGS Sachsen», τραυματίζοντας δύο μέλη του πληρώματος και προκαλώντας φωτιά στο κατάστρωμα.

Αποτέλεσμα ήταν να απαγορευτεί σε τρία από τα νεώτερα πλοία του γερμανικού πολεμικού ναυτικού να κάνουν βολές με πραγματικά πυρά για λόγους ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι ο αντιαεροπορικός πύραυλος SM-2 εξερράγη ενώ βρισκόταν στον εκτοξευτήρα του.

Οι βρετανικοί Times που μεταδίδουν την είδηση, αναφέρουν ότι οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις ντροπιάστηκαν για μια ακόμη φορά, έχοντας υποστεί μια σειρά «γκάφες» και ενώ η Άνγκελα Μέρκελ δέχεται κριτική από τον Ντόναλντ Τραμπ ότι οι αμυντικές δαπάνες της Γερμανίας είναι πολύ κάτω από το ελάχιστο όριο του 2% του προϋπολογισμού της κάθε χώρας μέλους που έχει θέσει το NATO.

Η φρεγάτα Sachsen συμμετείχε σε άσκηση με πραγματικά πυρά στις ακτές της Νορβηγίας. Ο πύραυλος που ανατινάχτηκε «κόλλησε» μέσα στον εκτοξευτήρα του, ενώ λίγο πριν ένας ίδιος είχε εκτοξευτεί με επιτυχία.

Αμέσως η γερμανική ναυτική διοίκηση διέταξε τρεις φρεγάτες της, που είναι εξοπλισμένες με το ίδιο αντιαεροπορικό σύστημα, να μην προχωρήσουν σε νέες βολές.

Η Άνγκελα Μέρκελ πιέζεται από τον Λευκό Οίκο να ξοδεύει το 2% του γερμανικού προϋπολογισμού στην Άμυνα της χώρας της.

Εκείνη από την πλευρά της αποδέχτηκε να φτάσει η Γερμανία το 1,5% μέχρι το 2025.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις είναι πραγματικά απελπιστική.

Κανένα από τα έξι υποβρύχια του γερμανικού πολεμικού ναυτικού δεν είναι ετοιμοπόλεμο, ενώ πετάνε μόνο τα 39 από τα 128 μαχητικά Eurofighter της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας και τα 26 από τα 93 Tornado.

Επίσης, μάχιμες είναι μόνο οι 9 από τις 15 φρεγάτες και μόλις τα 95 από τα 244 τανκς.

Η Γερμανία μπορεί να διαθέτει μια αξιολογότατη πολεμική βιομηχανία, που κατασκευάζει και πουλά τανκς, καράβια, αεροπλάνα και υποβρύχια σε άλλες χώρες, όμως οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις είναι χειρότερες από πολλών χωρών της υποσαχάριας Αφρικής.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications