7 Μαΐ 2018

Μια γιγαντιαία ρωγμή εμφανίστηκε στην Νέα Ζηλανδία μετά απο εντολή βροχή {vid}

Μια γιγαντιαία ρωγμή εμφανίστηκε στην Νέα Ζηλανδία μετά απο εντολή βροχή {vid}

Ένα γιγαντιαίο ρήγμα μήκος δύο γηπέδων ποδοσφαίρου εμφανίστηκε σε ένα αγρόκτημα στη Νέα Ζηλανδία.

Εμφανίστηκε μετά από αρκετές ημέρες καταρρακτώδους βροχής κοντά στην πόλη Rotorua, αρχικά δημιουργήθηκαν μια σειρά απο τρύπες προκαλώντας μια ρωγμή 500 μέτρων.

Ο Colin Tremain, δήλωσε σε δήλωσή ότι το είδαν τη Δευτέρα το πρωί, οπότε υποτίθεται ότι άνοιξε ξαφνικά και γρήγορα την Κυριακή. Τοπικά γνωστή ως "tomo", η τρύπα έχει μήκος περίπου 180 μέτρα, πλάτος 20 μέτρων και βάθος 20 μέτρων.

Πρόκειται για την ένατη "χαράδρα" που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην Νέα Ζηλανδία. Ωστόσο, ο ηφαιστεολόγος της GNS Science της Νέας Ζηλανδίας, Μπραντ Σκοτ, δήλωσε στο Newshub ότι είναι τρεις φορές μεγαλύτερη απο τις προηγούμενες.

Το έδαφος της αποκάλυψε ότι η τρύπα είναι ένα κρατήρας ενός ηφαιστείου που εξερράγη πριν 60.000 χρόνια, δημιουργώντας μια εσωτερική λεκάνη. Όλη η βροχή που πέφτει εκεί διαβρώνει το έδαφος απο ελαφρόπετρα εύκολα,και η βροχή των 170 mm (7 ίντσες) που διήρκεσε 32 ώρες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο προκάλεσε την κατάρρευση του εδάφους.

Στο μέλλον, σχεδιάζουν να φτιάξουν ένα προσωρινό φράχτη γύρω από αυτό, που τώρα είναι γνωστό ως το "Grand Canyon of Rotorua" για να κρατήσουν τους ανθρώπους και τα ζώα μακριά. Στη συνέχεια, σχεδιάζουν να τοποθετήσουν μόνιμο φράκτη και φυτά γύρω του.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

Μια γιγαντιαία ρωγμή εμφανίστηκε στην Νέα Ζηλανδία μετά απο εντολή βροχή {vid}
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: