Μια γιγαντιαία ρωγμή εμφανίστηκε στην Νέα Ζηλανδία μετά απο εντολή βροχή {vid}
Μια γιγαντιαία ρωγμή εμφανίστηκε στην Νέα Ζηλανδία μετά απο εντολή βροχή {vid}

Ένα γιγαντιαίο ρήγμα μήκος δύο γηπέδων ποδοσφαίρου εμφανίστηκε σε ένα αγρόκτημα στη Νέα Ζηλανδία.

Εμφανίστηκε μετά από αρκετές ημέρες καταρρακτώδους βροχής κοντά στην πόλη Rotorua, αρχικά δημιουργήθηκαν μια σειρά απο τρύπες προκαλώντας μια ρωγμή 500 μέτρων.

Ο Colin Tremain, δήλωσε σε δήλωσή ότι το είδαν τη Δευτέρα το πρωί, οπότε υποτίθεται ότι άνοιξε ξαφνικά και γρήγορα την Κυριακή. Τοπικά γνωστή ως "tomo", η τρύπα έχει μήκος περίπου 180 μέτρα, πλάτος 20 μέτρων και βάθος 20 μέτρων.

Πρόκειται για την ένατη "χαράδρα" που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην Νέα Ζηλανδία. Ωστόσο, ο ηφαιστεολόγος της GNS Science της Νέας Ζηλανδίας, Μπραντ Σκοτ, δήλωσε στο Newshub ότι είναι τρεις φορές μεγαλύτερη απο τις προηγούμενες.

Το έδαφος της αποκάλυψε ότι η τρύπα είναι ένα κρατήρας ενός ηφαιστείου που εξερράγη πριν 60.000 χρόνια, δημιουργώντας μια εσωτερική λεκάνη. Όλη η βροχή που πέφτει εκεί διαβρώνει το έδαφος απο ελαφρόπετρα εύκολα,και η βροχή των 170 mm (7 ίντσες) που διήρκεσε 32 ώρες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο προκάλεσε την κατάρρευση του εδάφους.

Στο μέλλον, σχεδιάζουν να φτιάξουν ένα προσωρινό φράχτη γύρω από αυτό, που τώρα είναι γνωστό ως το "Grand Canyon of Rotorua" για να κρατήσουν τους ανθρώπους και τα ζώα μακριά. Στη συνέχεια, σχεδιάζουν να τοποθετήσουν μόνιμο φράκτη και φυτά γύρω του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications