Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νίκος Σακελλαρίου (Video)
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νίκος Σακελλαρίου (Video)

Την αποχώρησή του από την προεδρία του ΣτΕ ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Νίκος Σακελλαρίου.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, με δάκρυα στα μάτια και είπε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω μείωσης των συντάξεων (με βάση το νόμο Κατρούγκαλου), γεγονός που όπως είπε ο κ. Σακελλαρίου, θα έχει αποτέλεσμα «την πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων».

Εξαπέλυσε, επίσης, επίθεση εναντίον όσων δεν τηρούν το δικαστικό απόρρητο κάτι που έχει επιφέρει, όπως είπε χαρακτηριστικά, πλήγμα στο ΣτΕ.

«Οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν από τα νεότερα μνημόνια που επέβαλλαν νέα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας» είπε και εξέφρασε φόβους για πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων. Ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΣτΕ καυτηρίασε την διαρροή που υπήρξε πριν απο λίγες μέρες από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στην οποία, με οριακή πλειοψηφία τα μέλη του αποφάνθηκαν ότι η περικοπή των συντάξεων είναι Συνταγματική. Έκανε λόγο και για πλήγματα που έχουν φέρει το Μνημόνια ακόμη και στα δικαιώματα των πολιτών.

Ο κ. Σακελλαρίου, ζήτησε από τους πολίτες να εξακολουθήσουν να έχουν εμπιστοσύνη στους δικαστές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας. Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας των τελευταίων ετών, ο κ. Σακελλαρίου έκανε λόγο για πλήρη κυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού και προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την οικονομική κρίση.

Ο κ. Σακελλαρίου αναφέρθηκε στην πορεία του που "μετρά" επί 42 στη Δικαιοσύνη. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά γίνεται παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο κ. Σακελλαρίου επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί την 30η Ιουνίου οπότε και συμπληρώνει το όριο ηλικίας.

topontiki.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications