Οι ιεροί άνδρες της Ινδίας που ζουν ασκητικά. Τρώνε σάρκα νεκρών και συμμετέχουν σε όργια. Ο ασκητής που θάφτηκε ζωντανός για 40 ημέρες
Οι ιεροί άνδρες της Ινδίας που ζουν ασκητικά. Τρώνε σάρκα νεκρών και συμμετέχουν σε όργια. Ο ασκητής που θάφτηκε ζωντανός για 40 ημέρες

Αλείφουν τα πρόσωπά τους με στάχτες και ζουν ασκητικά μακριά από τις ανέσεις της σύγχρονης κοινωνίας μέσα σε σπηλιές, σε δάση και ναούς. Οι ασκητές στην Ινδία, που είναι γνωστοί ως sadhus, θεωρούνται ιεροί άνθρωποι και ακόμη και σήμερα έχουν χιλιάδες ακόλουθους.Αποκηρύσσουν όλα τα υλικά αγαθά και αφιερώνουν τη ζωή τους στην επιδίωξη της πνευματικής απελευθέρωσης μέσα από το διαλογισμό και την περισυλλογή.

Οι sadhus έχουν ελάχιστα έως καθόλου περιουσιακά στοιχεία και τρέφονται με φαγητά που τους δίνει ο κόσμος. Επιλέγουν να αφήσουν τα πάντα πίσω, να ζήσουν φτωχικά, ώστε να βρουν τον πλούτο του πνεύματος. Κάποιοι κυκλοφορούν εντελώς γυμνοί.
Βάζουν σε όλο τους το σώμα στάχτες από καυσόξυλα. Θεωρούν ότι έτσι προστατεύονται από τη ζέστη, το κρύο, τη βροχή και γενικότερα από οποιοδήποτε κακό.

Οι ιεροί άνδρες περιφέρονται εδώ και χιλιάδες χρόνια στους δρόμους της Ινδίας, αναζητώντας την κάθαρση της ψυχής.
Εκτιμάται ότι σήμερα υπάρχουν 4 με 5 εκατομμύρια sadhus στην Ινδία και ο κόσμος τους σέβεται για την ιερή αγνότητά τους.
Παρόλο που υπάρχουν διάφορες μορφές ασκητισμού στις περισσότερες θρησκείες, οι ασκητές του ινδουισμού είναι γνωστοί για υπερβολικές πράξεις. Έχουν καταγραφεί περιστατικά ανδρών που κρατούσαν για μήνες το χέρι τους ψηλά στον αέρα.

Υπάρχουν διάφορες υποκατηγορίες sadhus. Οι πιο ακραίοι ονομάζονται Αγκόρι. Πιστεύουν ότι ο θεός Σίβα βρίσκεται μέσα στον καθένα. «Έδρα» των μοναχών Αγκόρι είναι το Βαρανάσι.
Αλείφουν τα πρόσωπά τους με ανθρώπινες στάχτες, προσεύχονται πάνω από πτώματα, τρέφονται με ωμή ανθρώπινη σάρκα και φτιάχνουν κοσμήματα από τα οστά τους. Χρησιμοποιούν τα κρανία των νεκρών για μπολ, μέσα στα οποία τρέφονται και πίνουν νερό. Πίνουν άφθονο κρασί και τα ούρα τους. Κάνουν τελετουργικά, στα οποία θυσιάζουν ζώα.

Οι κανίβαλοι «μοναχοί»
Φωτογραφία: Joey L
Καπνίζουν κάνναβη γιατί όπως λένε τους βοηθά να συνδεθούν με τον θεό Σίβα και άλλους θεούς του Ινδουισμού.
Πιστεύουν ότι η ένωσή τους με τους νεκρούς είναι ο τρόπος να ξεφύγουν από τον κόσμο των ψευδαισθήσεων και να ενωθούν με το θείο. Εξοικειώνονται με οτιδήποτε προκαλεί αποτροπιασμό και φόβο στους απλούς ανθρώπους. Θεωρούν ότι έτσι, καταστρέφουν τον παλιό τους εαυτό και μπορούν να καθαρίσουν τη ψυχή τους.

Οι Αγκόρι συμμετέχουν σε σεξουαλικές πράξεις και όργια χωρίς την παραμικρή αναστολή.
Οι περισσότεροι τους φοβούνται γιατί πιστεύουν ότι έχουν υπερφυσικές δυνάμεις που μπορούν να τους βλάψουν. Άλλοι θεωρούν ότι μπορούν να θεραπεύσουν ανίατες ασθένειες.

Ο άνδρας που θάφτηκε ζωντανός
Γύρω από το πρόσωπο των sadhus, έχουν δημιουργηθεί μύθοι που λένε ότι μέσω της ανώτερης πνευματικής τους δύναμης κατάφεραν να κάνουν εξωπραγματικά πράγματα.
Ένας από αυτούς λέει ότι το 1837 έθαψαν ζωντανό τoν Sadhu Haridas στην αυλή του μαχαραγιά της ινδικής πολιτείας Πουντζάμπ, Ranjit Singh.

Ο άνδρας λέγεται πως κατάφερε να επιβιώσει κάτω από το χώμα, χωρίς νερό και φαγητό για 40 μέρες.
Ο Haridas ξάπλωσε σε ένα μεγάλο ξύλινο φέρετρο και σκεπάστηκε με ένα χοντρό ύφασμα. Το φέρετρο σφραγίστηκε και θάφτηκε. Ειδική φρουρά είχε διοριστεί από τον Μαχαραγιά για να επιβλέπει την κατάσταση.

Σαράντα μέρες αργότερα, τον έβγαλαν στην επιφάνεια. Τον έπλυναν με ζεστό νερό και του έκαναν μασάζ. Σύντομα, το σώμα του επανήλθε.Παρόλο που δεν μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά πώς κατάφερε να επιβιώσει, ο λαός της Ινδίας θεωρεί ότι το περιστατικό είναι αληθινό. Η δύναμη του μυαλού του και ενέργεια κουνταλίνι που οι διαλογιστές πιστεύουν ότι βρίσκεται ανενεργή σε κάθε σώμα, τον βοήθησαν να κάνει το ακατόρθωτο.
Δείτε το ντοκιμαντέρ του CNN για τους Aghori, την πιο ακραία μορφή sadhus στην Ινδία:

valueforlife.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications