Μήνυση κατά της Α.Μέρκελ για την ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση κατέθεσε το AfD
Μήνυση κατά της Α.Μέρκελ για την ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση κατέθεσε το AfD

Το AfD (Alternative für Deutschland), το δεξιό κόμμα που ήρθε τρίτο στις γερμανικές εκλογές του περασμένου φθινοπώρου και ήδη οι δημοσκοπήσεις το φέρουν στην δεύτερη θέση, κατέθεσε μήνυση εναντίον της Μέρκελ λόγω της συνεχιζόμενης επί τρία χρόνια μαζικής εισαγωγής παράνομων μεταναστών, η οποία δεν έχει καμία νομιμότητα βάσει του γερμανικού νόμου ή του ομοσπονδιακού συντάγματος, όπως υποστηρίζουν.

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΑfD: «Με τη μήνυση που καταθέσαμε στα μέσα Απριλίου θέλουμε, τουλάχιστον, γίνει γνωστό ότι βασιλεύει η ανομία. Όλοι γνωρίζετε ότι ο κ. Seehofer (σ.σ.: ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας), μίλησε τον Φεβρουάριο του 2016 για τη βασιλεία της ανομίας στη Γερμανία.

Έτσι, ουσιαστικά, εφαρμόζουμε αυτό που ο κ. Seehofer ανακοίνωσε πολλές φορές, αλλά ποτέ δεν τέθηκε σε εφαρμογή. Υπάρχουν πολλά επί μέρους κομμάτια αυτής της παρανομίας.

Υπάρχει το συνταγματικό κομμάτι:Αν και υπάρχουν δυνατότητες, σύμφωνα με την παράγραφο 18, παράγραφος 4, για την προσωρινή αναστολή της βασικής αρχής της ασφάλειας των συνόρων υπό [κάποιες] εντελώς περιορισμένες συνθήκες, τις οποίες η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προφανώς έκανε χρήση του τον Σεπτέμβριο του 2015.

Όμως, δεν δικαιολογεί ούτε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση - ως εκτελεστικό κλάδο - να μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση τα θεμέλια του γερμανικού κράτους με το να προσκαλέσει την μαζική μετανάστευση εκατομμυρίων ανθρώπων, προκαλώντας δισεκατομμύρια σε δαπάνες, κάτι που η κυβέρνηση ούτε προτίθεται να αλλάξει, ή τουλάχιστον να εξετάσει ότι έτσι μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το κοινωνικό σύστημα. Αυτή είναι μια απόφαση που βασίζεται στην αρχή: είτε ας κρατήσουμε τα σύνορα κλειστά ή είτε ας τα ανοίξουμε.

Αυτή είναι μια απόφαση αρχής, η οποία κατά την άποψή μας μπορεί να αποφασιστεί μόνο από τη νομοθετική και όχι από την εκτελεστική εξουσία - την κυβέρνηση της Frau Merkel. Αν η κυρία Μέρκελ μπορούσε να το κάνει αυτό για δύο ή τρεις μέρες όταν το τεράστιο κύμα ήρθε από την Ουγγαρία, θα μπορούσε να πει: κάνουμε μια εξαίρεση δύο ή τριών ημερών, και στη συνέχεια εφαρμόζουμε το νόμο περί ασύλου για να δούμε ποιος δικαιούται άδεια παραμονής.

Αλλά στο μεταξύ πέρασαν δυόμισι χρόνια! Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να παραβλέψει τους υφιστάμενους νόμους. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεσμεύεται από το νόμο και την τάξη. Αυτό είναι απολύτως σαφές. Αυτή είναι η κατανομή της εξουσίας. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να πει, τώρα διαπιστώνουμε ότι κάποιος νόμος είναι βολικός και κάποιος άλλος λιγότερο βολικός. Όχι, δεν υπάρχει κανένας δικτάτορας καγκελάριος.

Ο καγκελάριος πρέπει να ακολουθεί το νόμο και την τάξη. Εδώ πρόκειται για μια βασιλεία της αυθαιρεσίας, για μία βασιλείας της ανομίας και κάτι τέτοιο δεν είναι συμβατό με το Σύνταγμα». Ικανοποιημένο από την κοινοβουλευτική συμπεριφορά της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) και πιθανοί μελλοντικοί τους ψηφοφόροι δηλώνουν ήδη το 27,3% των Γερμανών, σύμφωνα με σχετική έρευνα, η οποία μάλιστα καταγράφει ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το 37% των ψηφοφόρων των Φιλελευθέρων (FDP).

pronews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications