Κοτζιάς: «Ανοησία» η «παραβίαση» των τουρκικών συνόρων από τους δύο Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)
Κοτζιάς: «Ανοησία» η «παραβίαση» των τουρκικών συνόρων από τους δύο Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες στην Τουρκία» - Τι είπε ο ΥΠΕΞ για την Σμύρνη

Σε μία δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην συνέντευξή που έδωσε στον Αλέξη Παπαχελά και την εκπομπή «Ιστορίες», που προβλήθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αρχικά υποστήριξε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που συνελήφθησαν στις Καστανιές Έβρου, είχαν περάσει σε τουρκικό έδαφος («περάσανε 20 μέτρα»).

Αργότερα σε άλλο σημείο της συνέντευξης υπογράμμισε: «Η Τουρκία ποτέ δεν έκανε επεισόδιο χωρίς να έχει τη δυνατότητα να επικαλεστεί νομιμότητα ή Διεθνές Νόμο ή ξέρω ‘γω «οι στρατιώτες παραβίασαν τα σύνορα», ή έγινε το πραξικόπημα στην Κύπρο, να επικαλεστεί, δε λέω ότι πράγματι το εννοεί. Άρα πρέπει κανείς να της δώσει ευκαιρίες με ανοησίες του για να κάνει τέτοιο».

Απέδωσε δηλαδή σε «ανοησία» των δύο στρατιωτικών την αιχμαλωσία τους και έδωσε δίκιο στην τουρκική στάση παρά το γεγονός ότι γνωρίζει ότι περιστατικά σαν αυτό έχουν γίνει πολλές φορές και από τις δύο πλευρές αλλά ποτέ η Αθήνα δεν δημιούργησε πρόβλημα στην επιστροφή των Τούρκων στρατιωτών αν και θα είχε το νόμιμο δικαίωμα να το κάνει.

«Δεν γνωρίζω αν έπεσαν σε παγίδα ή ήταν σχεδιασμένο αυτό. Ο τρόπος όμως της (τουρκικής) συμπεριφοράς δείχνει αλλαγή αντίληψης», πρόσθεσε, ωστόσο. Ακόμη, ο ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ως μέρος της προεκλογικής στρατηγικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις για την καταστροφή της Σμύρνης, την οποία ο Τούρκος πρόεδρος απέδωσε στους Έλληνες στρατιώτες, λέγοντας ότι «την έκαψαν, καθώς υποχωρούσαν».

Δείτε τα βίντεο (το πρώτο για τα περί «ανοησία» από το 26.50:

el

Post A Comment:

2 comments

Ανώνυμοςείπε...

Κοπρόσκυλο, τουρκόσπορε, πουλημένο τομάρι!!!!
Για ρώτα τον υπουργό του Λιβάνου που έκανε επίσκεψη στην χώρα μας (που κατάντησε χώρος από κάποια καθάρματα σαν εσένα) και μίλησε για ΑΠΑΓΩΓΗ!!!
Αυτός τι ξέρει;
Ενώ εσύ ταυτίστηκες με το παγκαλοπαχύδερμο (την σημαία την πήρε ο άνεμος!) που είπε ότι είχαν δίκιο οι τούρκοι...
ΑΛΗΤΕΣ!

Ανώνυμοςείπε...

Τα μυστικά του δάσους των Καστανιών Έβρου
Γράφει ο Αρματιστής
(Ταξίαρχος ε.α. Βασίλειος Λουμιώτης)
http://zeys-elaynon.blogspot.gr/2018/05/blog-post_2.html#more

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications