Δείτε πόσα «έπιασε» η λευκή Lamborghini του Πάπα
Δείτε πόσα «έπιασε» η λευκή Lamborghini του Πάπα

Αντί 715.000 ευρώ πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Μονακό η Lamborghini Huracán την οποία είχε λάβει πέρσι ως δώρο ο πάπας Φραγκίσκος από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, με το ποσό να προορίζεται για φιλανθρωπικό σκοπό.

Πρόκειται για τιμή διπλάσια σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby’s.Τα έσοδα από την πώληση του πολυτελούς οχήματος πρόκειται με απόφαση του πάπα να διατεθεί σε τέσσερις φιλανθρωπικές οντότητες:

-Στο ίδρυμα «Aiuto alla Chiesa che Soffre» για την ανοικοδόμηση κατοικιών, θρησκευτικών χώρων και δημοσίων υποδομών στην κοιλάδα της Νινευή στο Ιράκ, προκειμένου να επιστρέψουν στην περιοχή οι Χριστιανοί που εκδιώχθηκαν τα τελευταία χρόνια.

-Στην κοινότητα «Pope John XXIII», η οποία στηρίζει στο πλαίσιο των φετινών δράσεών γυναίκες – θύματα του εμπορίου λευκής σαρκός.

-Σε δύο ιταλικές οργανώσεις που υλοποιούν δράσεις κυρίως στην Αφρική. Πρόκειται για τη «GICAM» με επικεφαλής τον χειρούργο Μάρκο Λαντζέτα και την «Amici per il Centrafrica» η οποία στηρίζει κυρίως γυναίκες και παιδιά στην Κεντρική Αφρική.

Η Lamborghini είναι λευκή και διαθέτει κίτρινες λωρίδες, παραπέμποντας στα χρώματα της σημαίας του Βατικανού.

Το συγκεκριμένο όχημα φέρει την υπογραφή του πάπα Φραγκίσκου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του αγοραστή.

Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια,like στην σέλιδα facebook:

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications