45 εκατ. δολάρια θα κοστίσει ο γάμος του Χάρι και της Μέγκαν
45 εκατ. δολάρια θα κοστίσει ο γάμος του Χάρι και της Μέγκαν

Θεωρείται ένας από τους 10 πιο ακριβούς γάμους όλων των εποχών – Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα κοστίσουν 42,1 εκατ. δολ. – Πολύ φθηνότερος ο γάμος του Γουίλιαμ και της Κέιτ

Ένα 24ωρο και κάτι έχει απομείνει για το γάμο της χρονιάς και στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι όλα έτοιμα για το μεγάλο γεγονός. Σύμφωνα με δημοσιεύματα έγκυρων ξένων μέσων ενημέρωσης ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και της εκλεκτής της καρδιάς του Μέγκαν Μαρκλ θεωρείται ήδη ένας από τους δέκα πιο ακριβούς γάμους όλων των εποχών και αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ακόμη δεν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας όλες οι λεπτομέρειες για το συνολικό κόστος της τελετής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Royal Watch», της ειδικής ενότητας του Harper's Bazaar με θέματα και αφιερώματα στον συγκεκριμένο γάμο, η μεγάλη μέρα του βασιλικού ζεύγους αναμένεται να στοιχίσει περί τα 45 εκατ. δολάρια, με το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού να ξοδεύεται στην ασφάλεια και φύλαξη των μελών της βασιλικής οικογένειας και στο νυφικό της πρώην ηθοποιού.

Ασφάλεια, φωτογράφηση, βιντεοσκόπηση, τούρτα, μουσική, διάφορα εδέσματα και ποτά είναι τα υπόλοιπα που πρέπει να υπολογιστούν και το μόνο σίγουρο είναι πως το παλάτι δεν «τσιγγουνεύτηκε» καθώς ο βασιλικός γάμος είναι γεγονός παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Αλλά ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά; Σύμφωνα με τα ξένα μέσα η βασιλική οικογένεια θα πληρώσει για την τελετή, δηλαδή την εκκλησία, τα λουλούδια, τη μουσική και τη δεξίωση. Η Μέγκαν θα πληρώσει για το φόρεμα της αλλά την ασφάλεια θα την πληρώσει ο Βρετανός φορολογούμενος.

Το κόστος της ασφαλείας
Με το φόβο της τρομοκρατίας να πλανάται διαρκώς πάνω από το Λονδίνο οι διοργανωτές έχουν ρίξει πολύ μεγάλο βάρος στην ασφάλεια. Έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με επιπλέον ελεύθερους σκοπευτές στα κτήρια του Λονδίνου, άντρες των μυστικών υπηρεσιών με πολιτικά παντού στη βρετανική πρωτεύουσα και στρατιωτική κάλυψη τελευταίας τεχνολογίας για την αποτροπή οποιουδήποτε δυσάρεστου απροόπτου.

Περισσότεροι από 2.600 άνθρωποι έχουν προσκληθεί στο πάρκο του πύργου του Ουίνδσορ για να παρευρεθούν κατά την άφιξη του πρίγκιπα Χάρι και της Αμερικανίδας ηθοποιού Μέγκαν Μαρκλ όπως και κατά την αποχώρησή τους μετά το μυστήριο για μια βόλτα με άμαξα στην πόλη.

Mεταξύ των προσκεκλημένων θα βρίσκονται 1.200 μέλη του κοινού, διαφόρων ηλικιών και προφίλ, από τις τέσσερις γωνιές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στους υπόλοιπους από τους 2.640 προσκεκλημένους θα περιλαμβάνονται 200 μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων, 610 της τοπικής κοινότητας του Ουίνδσορ, 530 μέλη της βασιλικής οικογένειας και εκατό μαθητές από δύο γειτονικά σχολεία, το Ρόγιαλ και το Σεν Τζορτζ.

Στο πρώτο φοιτούν μαθητές τεσσάρων έως εννέα ετών που δημιουργήθηκε ειδικά για τα παιδιά των εργαζομένων που απασχολούνται από τη βασιλική οικογένεια. Το δεύτερο είναι ανεξάρτητο ιδιωτικό σχολείο με δίδακτρα 16.000 στερλίνες τον χρόνο, που δημιουργήθηκε αρχικά για την εκπαίδευση των μελών της χορωδίας στο ξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Οπως λέει ο Χάμις Σέφαρντ ο οποίος έχει διοργανώσει μερικούς από τους μεγαλύτερους γάμους στη Βρετανία, «το κόστος πάντα εξαρτάται από τον αριθμό των καλεσμένων. Τα έξοδα χωρίζονται σε τρία μέρη: Το ένα τρίτο είναι για το χώρο, το ένα τρίτο για το φαγητό και το άλλο τρίτο για το νυφικό, τα ρούχα του γαμπρού και το φωτογράφο. Ετσι τουλάχιστον γίνεται σε κάθε γάμο.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ λόγω του μεγάλου όγκου των καλεσμένων θα χρησιμοποιήσουν πολλούς χώρους. Ο γάμος θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και έπειτα θα υποδεχθούν τους 600 καλεσμένους τους σε μια αίθουσα του κάστρου των Ουίνδσορ. Το βράδυ, μάλιστα, ο πρίγκιπας Κάρολος θα δώσει μια ακόμη δεξίωση, για 200 άτομα στο Frogmore House. Το ότι θα χρησιμοποιηθούν διαφορετικοί χώροι σημαίνει ότι η ασφάλεια θα πρέπει να διαθέτει πολλούς ανθρώπους στο δυναμικό της.

Εξωφρενικές δαπάνες
Το νυφικό της Μέγκαν Μαρκλ θα περίπου κοστίσει 135.600 δολάρια (την ίδια ώρα άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Μέγκαν θα φορέσει και άλλο πανάκριβο νυφικό), 57.000 ευρώ η γαμήλια τούρτα, τα ποτά 220.000 ευρώ, η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση 195.000 ευρώ, η μουσική 343.000 ευρώ και οι τρομπέτες που θα αναγγελθεί το χαρμόσυνο νέο 103.000 ευρώ. Τα λουλούδια εκτιμάται ότι θα κοστίσουν 126.000 ευρώ και μόνο το τσάι και τα λουκανικοπιτάκια που θα προσφερθούν στους 2.600 καλεσμένους που θα βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του κάστρου θα κοστίσουν περί τις 29.000 ευρώ.

Πιο φθηνός ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον
Ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον είχε στοιχίσει περίπου 28 εκατ. δολάρια, ενώ την ίδια στιγμή το «Bridebook» τονίζει ότι τα 42,1 από τα 45 εκατ. δολάρια έχουν δαπανηθεί για την ασφάλεια όλων των χώρων από τους οποίους θα περάσει το ζευγάρι, αλλά και για την προστασία των εκατομμυρίων ανθρώπων που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν την τελετή από κοντά.

Όσο για το κόστος του πρώτου νυφικού; Με τις φήμες να οργιάζουν ότι η δημιουργία του ανατέθηκε στη Ralph & Rousso Couture, δημοσιογραφικές πηγές κάνουν λόγο για ένα πραγματικά πριγκιπικό νυφικό αξίας 135.600 δολαρίων. Το ποσό φαντάζει εξωφρενικό -και μάλιστα για μια χώρα που εδώ και περίπου 2 χρόνια ζει στη σκιά του Brexit- όμως, πηγές του παλατιού αναφέρουν ότι πρόκειται για μία στιγμή που θα περάσει στην ιστορία, οπότε το νυφικό φόρεμα της Μαρκλ πρέπει να είναι αντάξιο της μεγάλης στιγμής.

Μοιραία δεν γίνεται να μην γίνει σύγκριση με το νυφικό της Κέιτ Μίντλτον το οποίο στοίχισε μετά βίας κάτι περισσότερο από 4.000 δολάρια. Πηγές του Παλατιού απαντούν ότι το αυξημένο ενδιαφέρον γι' αυτό ειδικά το ζευγάρι και για τον συγκεκριμένο γάμο θα προσελκύσει την προσοχή περίπου 2 δισ. θεατών, οπότε αξίζει και το τελευταίο δολάριο, κατά τους ίδιους.

Και Drone για τους παπαράτσι
Τελευταίας τεχνολογίας είναι επίσης και το πανίσχυρο μηχάνημα αυτόματης απενεργοποίησης drones από παπαράτσι που θα επιχειρήσουν να «κλέψουν» αποκλειστικές εικόνες από τη διαδρομή του ζεύγους προς τον ναό και από τις αφίξεις των υψηλών καλεσμένων απ' όλον τον κόσμο. Το συγκεκριμένο μοντέλο στοίχισε περί τα 1,4 εκατ. δολάρια.

Η γαμήλια τελετή
Η γαμήλια τελετή προβλέπεται να αρχίσει στις δώδεκα τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας) στις 19 Μαΐου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον πύργο του Ουίνδσορ. Μετά την τέλεση των γάμων, στη μία το μεσημέρι τοπική ώρα, ο 33χρονος πρίγκιπας Χάρι και η 36χρονη Μέγκαν θα κάνουν μια βόλτα στην πόλη με άμαξα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications