11 Απρ 2018

Μια θεωρία της εξαφάνισης του πολιτισμού στο νησί του Πάσχα

Μια θεωρία της εξαφάνισης του πολιτισμού στο νησί του Πάσχα

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι αρχαίοι κάτοικοι του νησιού του Πάσχα, που είναι γνωστοί για τα μυστηριώδη γλυπτά τους, άφησαν την περιοχή ως αποτέλεσμα της έλλειψης φυσικών πόρων.

Σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες, ο πολιτισμός στο νησί του Πάσχα, όπου υπάρχουν πολλά είδωλα απο πέτρα, δεν θα μπορούσε να εξαφανιστεί απο μια ενδεχόμενη επίθεση απο άλλους εχθρούς. Οι μελέτες διεξήχθησαν, και η ανάλυση των αρχαιολόγων,δεν έδειξαν καμιά ένδειξη κάποιας πολεμικής σύγκρουσης .

Οι ερευνητής προσπαθούν να ξεδιπλώσουν το μυστήριο της «κουλτούρας των ειδώλων» και τι αντιπροσωπεύουν,οπώς και διατυπώθηκαν διαφορετικές εκδοχές της μυστηριώδους εξαφάνισης του πολιτισμού στο νησί του Πάσχα. Πολλοί είχαν την τάση να πιστεύουν ότι οι κάτοικοι του νησιού διεξήγαγαν πολέμους με άλλους πολιτισμούς και ο θάνατο του πολιτισμού τους προέκυψε ως αποτέλεσμα απληστίας τους.

Ωστόσο, τώρα οι επιστήμονες έχουν δηλώσει ότι τα δόρατα που χρησιμοποιήθηκαν από τους κατοίκους του νησιού δεν προορίζονταν για πόλεμο. Όπως δήλωσε ένας από τους ερευνητές, ήταν δυνατό να τραυματίσουν ένας άνθρωπος με δόρατα τους, αλλά όχι να τον σκοτώσουν διότι δεν ηταν πολεμικά όπλα . Ως εκ τούτου, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αιτία της εξαφάνισης του πολιτισμού είναι κατά πάσα πιθανότητα, η εξάντληση των φυσικών πόρων, καθώς και ο αποικισμός του νησιού του Πάσχα από άλλους λαούς.

Το νησί του Πάσχα εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα πιο μυστηριώδη μέρη της Γης. Σ 'αυτό το μέρος περίπου πριν από δύο χιλιάδες χρόνια υπήρξε ο πολιτισμός των Πολυνησίων.

Όταν το νησί ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά απο Ευρωπαίους, βρήκαν μόνο γιγαντιαία είδωλα από πέτρα. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην μπόρουν να δώσουν μια εξήγηση για το ποιος δημιούργησε αυτά τα μυστηριώδη γλυπτά.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή των αρχαιολόγων δεν υπάρχει καμια εξήγηση ποιος και γιατί δημιούργησε αυτά τα μυστηριώδη γλυπτά,η εναλλακτική ιστορία λέει ότι τα γλυπτά έχουν εξωγήινη προέλευση ή ότι το νησί του Πάσχα ήταν κάποτε μέρος της χαμένης Ατλαντίδας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Μια θεωρία της εξαφάνισης του πολιτισμού στο νησί του Πάσχα
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: