21 Απρ 2018

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου είναι έτοιμο να κατακτήσει τους αιθέρες [video]

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου είναι έτοιμο να κατακτήσει τους αιθέρες [video]

Με άνοιγμα φτερών στο αστρονομικό νούμερο των 117 μέτρων, το Stratolaunch είναι ένα αεροπλάνο τελείως διαφορετικό από τα άλλα.

Ο άνθρωπος πίσω από την προσπάθεια, ο άνθρωπος που έφτιαξε με τον Μπιλ Γκέιτς τη Microsoft δηλαδή, δήλωσε πως τον Ιούνιο θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήριά του. Με τους 28 τροχούς, τα δύο κόκπιτ και τις έξι μηχανές του, το θηρίο θα βοηθά στην εκτόξευση πυραύλων στο Διάστημα και θα μεταφέρει δορυφόρους στα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας.

Σύμφωνα με τις πηγές, το αεροσκάφος σηκώνει δίχως πρόβλημα το τεράστιο βάρος των πυραύλων. Η κατασκευή του είχε ξεκινήσει από το 2011, όταν το κόστος του είχε εκτιμηθεί στα 300 εκατ. δολάρια, δεν αποκλείεται όμως να έχουν ανέβει κι άλλο τα νούμερα.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση πήγε ως όφειλε, πρέπει όμως να ολοκληρώσει με επιτυχία άλλες τρεις για να πάρει την πολυπόθητη άδεια.

Και παρά το πελώριο μέγεθός του, ελέγχεται μόλις από ένα τριμελές πλήρωμα Το Stratolaunch θα δίνει στους διαστημικούς πυραύλους μια καλή ώθηση μεταφέροντάς τους κατευθείαν στον ουρανό.

Το οικονομικό δέλεαρ από μια τέτοια δουλειά, καθώς χωρίς απογείωση από το έδαφος ο πύραυλος χρειάζεται πολύ λιγότερα καύσιμα, έκανε ήδη την ιδιωτική διαστημική Orbital ATK να υπογράψει συμβόλαιο από τον περσινό Οκτώβριο με τη Stratolaunch Systems, ώστε να μεταφέρει στη στρατόσφαιρα τον πύραυλό της Pegasus XL, που στέλνει μικρούς δορυφόρους σε τροχιά…

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου είναι έτοιμο να κατακτήσει τους αιθέρες [video]
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: