Η λεγόμενη μπλε τρύπα στις Μπαχάμες πιθανών κατοικείται από ένα τεράστιο επιθετικό χταπόδι!!
Η λεγόμενη μπλε τρύπα στις Μπαχάμες πιθανών κατοικείται από ένα τεράστιο επιθετικό χταπόδι!!

Ιστορίες σχετικά με θαλάσσια τέρατα μπορούν να βρεθούν σε σχεδόν οποιαδήποτε γωνιά της γης, συμπεριλαμβανομένων των ιστοριών για τεράστια χταπόδια, τέτοιες ενδιαφέροντες ιστορίες προέρχονται από έναν "παράδεισο" θέρετρο στις Μπαχάμες στην Καραϊβική.

Κάτι μεγάλο ζει στα τοπικά νερά της Καραϊβικής στην λεγόμενη "Blue Hole" η βαθύτερη και διάσημη μπλε τρύπα του κόσμου, όρος Blue Hole ειναι κοινό όνομα για καταβόθρες και βαθιές τρύπες στην θάλασσα.

Η "τρύπα" Dean βρίσκεται στον κόλπο δυτικά της πόλης Clarence Town (στις Μπαχάμες) στο νησί Long Island. Το βάθος της είναι 202 μετρά. Η τρύπα του Dean είναι ένα πολύ δημοφιλές μέρος για τους τουρίστες και τους δύτες καταδύσεων, αν και το τελευταία θεωρείται μια πολύ επικίνδυνη περιοχή,οι δύτες μπορούν να παγιδευτούν απο ύπουλα ρεύματα, απο αποπροσανατολισμό στα στενά περάσματα, καθώς και απο ένα μυστηριώδες τέρας που λέγεται οτι ζει εκεί.

Οι κάτοικοι εδώ και καιρό λένε ιστορίες για ένα τέρας που ονομάζουν Lusca, και περιγράφεται ως κάτι που έχει πολλά αιχμηρά δόντια και πολύ ισχυρά πλοκάμια και μοιάζει σαν χταπόδι, και οτι ειναι τεράστιο και φτάνει τα 60 μέτρα. Λέγεται ότι μπορεί να αλλάξει χρώμα και σχήμα,άλλοτε μοιάζει χταπόδι η ένα υβρίδιο καλαμαριού, και άλλοτε να μοιάζει χέλι η δράκο.

Αν και η περιγραφή του ποικίλλει, λένε οτι έχει πλοκάμια και οτι ειναι πολύ επιθετικό. Οι ντόπιοι λένε ότι κατοικεί σε αρκετές τοπικές μπλε τρύπες, συμπεριλαμβανομένης της Blue Hole στο νησί Long Island και οτι βγαίνει τη νύχτα για κυνήγι και μπορεί ακόμη και να βγει από το νερό και επιτεθεί σε ανθρώπους στην πόλη.

Την ήμερα κοιμάται σε υποβρύχια σπήλαια. Οι ψαράδες λένε ιστορίες για το τι είδαν και για κάτι που τραβούσε τις βάρκες, και για θανάτους πολλών δυτών και ψαράδων που πέθαναν όταν βυθίστηκαν, σε αρκετές περιπτώσεις όταν βρέθηκαν τα σώματα των δυτών βρήκαν ίχνη στα σώματα τους, σαν να ηταν απο πλοκάμια ενός τεράστιου χταποδιού. Παρόλο που μπορεί να μοιάζουν απίστευτες ιστορίες για την ψυχαγωγία των τουριστών, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που φαίνεται ότι δεν είναι όλα επινόηση των τοπικών ψαράδων.

Το 2005, ένας δύτης είπε ότι όταν μπήκε σε μια μπλε τρύπα, δέχτηκε επίθεση από ένα τεράστιο χταπόδι, το μήκος του οποίου δεν ήταν μικρότερο από 15 μέτρα. Ο δύτης κατάφερε να γλυτώσει, αλλά έχασε την κάμερα του, απο πλοκάμια που την πήραν σε μια υποθαλάσσια σπηλιά .

Ένας άλλος δύτης υποστήριξε ότι ένας καρχαρίας πιάστηκε απο πλοκάμια που τον τράβηξαν σε μια υποβρύχια σπηλιά. Υπάρχει επίσης η ιστορία ενός πληρώματος αλιευτικού σκάφους που είδε πώς κάτι πολύ δυνατό προσπάθησε να τραβήξει ένα μπαλόνι του σκάφους κάτω από το νερό.

Κάτι "άρπαξε" μπαλόνι του σκάφους (ειναι αυτά που κρέμονται γύρο απο το σκάφος και το προστατεύουν ώστε να μην κτυπάει στο λιμάνι) και για λίγο τραβούσε όλο το σκάφος μέχρι που κόπηκαν τα σχοινιά, μετα απο λίγο βγήκε στην επιφάνεια της θάλασσας το διαλυμένο μπαλόνι, και σύμφωνα με με την περιγραφή ήταν σαν είχε περάσει απο μια τεράστια μηχανή κοπής κιμά!! το Sonar του σκάφους έδειξε ένα μεγάλο αντικείμενο κάτω από το νερό.

Σε μια τηλεοπτική εκπομπή στο εξωτερικό με το όνομα «Προορισμός η Αλήθεια»,που περιγράφει την άνωθεν μαρτύρια και τα φαινόμενα σχετικά με αυτό το πλάσμα, λέει οτι το σόναρ έδειξε την παρουσία ενός μεγάλου ζώου κάτω απο το σκάφος .

Μια άλλη τηλεοπτική εκπομπή στο εξωτερικό «River Monsters» μιλάει επίσης για αυτη την περιοχή και αφήνει να εννοηθεί ότι το τέρας μπορεί να είναι ένα πολύ μεγάλο χταπόδι ,ο Jeremy Wade λέει οτι : η έρευνά μου έδειξε ότι ίσως ειναι ένα γιγαντιαίο χταπόδι, ένα ευκίνητο αρπακτικό. Το 2011, στις Μπαχάμες βρήκαν ένα παράξενο μεγάλο κουφάρι,το οποίο είχε μόνο κεφάλι. Αν υποθέσουμε ότι αυτο ήταν ένα χταπόδι χωρίς πλοκάμια, τότε θα είχε διάμετρο τουλάχιστον 6-9 μέτρων.

Το μεγαλύτερο γνωστό είδος χταποδιού είναι το γιγαντιαίο χταπόδι (Enteroctopus dofleini). Υπάρχουν επίσης μη επιβεβαιωμένες αναφορές για την παρατήρηση χταποδιών μήκους 4,3 μέτρων. Ίσως μερικά από αυτα να φτάσουν σε ιδιαίτερα μεγάλα μεγέθη; το πρόβλημα είναι ότι τα γιγαντιαία χταπόδια ζουν στον Ειρηνικό Ωκεανό και όχι κοντά στις Μπαχάμες (στον Ατλαντικό Ωκεανό). Παρ 'όλα αυτά, αυτό δείχνει ότι τα τεράστια χταπόδια μπορεί να είναι πραγματικότητα,και όχι μύθος.©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications