21 Απρ 2018

Σαν σήμερα 21 Απριλίου 1967 γίνεται η επανάσταση κατά των μπολσεβίκων βίντεο

Σαν σήμερα 21 Απριλίου 1967 γίνεται η επανάσταση κατα των μπολσεβίκων βίντεο

Στρατιωτική επανάσταση κατά των λεγομένων μπολσεβίκων 'Εν Ελλάδι' , που ξεκίνησε τα ξημερώματα 21 Απριλίου 1967, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο.

Αριστερά ο Θεοφιλογιαννάκος ο οποίος έλεγε: ένας είναι ο εχθρός, ο κομμουνισμός και οι συνοδοιπόροι του,ο κομμουνιστής είναι ένα τομάρι που δεν σκέπτεται την πατρίδα.Είχε πει.

Η καταγωγή του ήταν από τη Μάνη, ενώ μεγάλωσε στη Σπάρτη. Αρχικά φοίτησε στη Σχολή Αεροπορίας (σημερινή Σχολή Ικάρων), αλλά τελικά αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων ως ανθυπολοχαγός του Πεζικού. Ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του ΑΣΠΙΔΑ.

Συμμετείχε ενεργά στην επανάσταση κατα των συμμοριτών της Ελλάδας η αντίστοιχη Νύχτα των Κρυστάλλων (επανάσταση της Γερμανίας κατά των μπολσεβίκων) που αποκαλούν "Πραξικόπημα" της 21ης Απριλίου 1967 και Χούντα οι ελληνόφωνοι μπολσεβίκοι,τι να κάτσεις να εξηγήσεις τώρα σε λοβοτομημένους; ως λοχαγός Πεζικού, ενώ το 1968 έγινε υποδιοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ, για να γίνει διοικητής το 1970.

Προφυλακίστηκε στα τέλη του 1974 και στις δίκες της "Χούντας" το 1975 καταδικάστηκε σε δίκες παρόδιες δηλαδή απο αυτές που στήνουν οι συμμορίτες, (βλέπε Δίκη ΑΠΑΤΗ της Νυρεμβέργης).

Διετέλεσε υποδιοικητής του ΕΑΤ – ΕΣΑ από το 1968 έως το 1970 και στη συνέχεια διοικητής από το 1970 έως το 1972 και υπήρξε σκληρός και φανατικός αντικομμουνιστής. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναφέρει στο βιβλίο του ότι ο Θεοφιλογιαννάκος ήταν στους υπό εξέταση στόχους για «εκτέλεση» 17 Νοέμβρη (της εγκληματικής αριστερής οργάνωσης, οπως όλες μετά το 1974 εγκληματικές οργανώσεις ειναι μονο αριστερές).

Δείτε ντοκουμέντα της εποχής 1973 – ΛΟΓΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΥ

Γεώργιος Παπαδόπουλος

Στυλιανός Παττακός

Ο Αξιωματικός του Άρματος μιλάει για το Πολυτεχνείο

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

Σαν σήμερα 21 Απριλίου 1967 γίνεται η επανάσταση κατά των μπολσεβίκων βίντεο
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications