ΡΩΣΙΑ : “Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΡΙΞΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ”!
ΡΩΣΙΑ : “Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΡΙΞΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ”!

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ΒΡΕΤΑΝΙΑ εμπλέκεται άμεσα στην “προβοκάτσια” που σημειώθηκε στην Ανατολική Γούτα, στην “σκηνοθετημένη” επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην πόλη Ντούμα της Συρίας.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κανασένκοφ. Σύμφωνα με τον ρώσο στρατιωτικό, το ρωσικό υπουργείο εντόπισε όσους συμμετείχαν στα γυρίσματα της σκηνοθετημένης επίθεσης με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα, οι οποίοι και περιέγραψαν πώς έγιναν τα γυρίσματα αυτά.

«Σήμερα στην διάθεση του ρωσικού υπουργείου υπάρχουν και άλλες αποδείξεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την άμεση εμπλοκή της Βρετανίας στη διοργάνωση αυτής της προβοκάτσιας στην ανατολική Γούτα» δήλωσε ο Κανασένκοφ, διευκρινίζοντας ότι στο διάστημα από τις 3 έως τις 6 Απριλίου στους εκπροσώπους της λεγόμενης οργάνωσης «Λευκά κράνη» ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις από το Λονδίνο συγκεκριμένα για να γίνει όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα η προβοκάτσια που είχε προετοιμασθεί εκ των προτέρων.

Οι ΗΠΑ επιμένουν στις δικές τους καταγγελίες
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ουάσινγκτον οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα τουλάχιστον 50 φορές κατά την τελευταία επταετία.

“Ο πρόεδρός μας δεν έχει ακόμη λάβει μια απόφαση για μια ενδεχόμενη (στρατιωτική) ενέργεια στη Συρία. Αλλά αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι μας αποφασίσουν να δράσουν στη Συρία, αυτό θα γίνει για την προάσπιση μιας αρχής στην οποία όλοι συμφωνούμε”, είπε η Νίκι Χέιλι.
“Όλες οι χώρες και όλοι οι λαοί θα πληγούν αν επιτρέψουμε στον Άσαντ να καταστήσει κοινοτοπία τη χρήση χημικών όπλων”, προειδοποίησε η Χέιλι.

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν – Μακρόν με θέμα την κατάσταση στην Συρία
Οι πρόεδροι της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Γαλλίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Εμμανουέλ Μακρόν είχαν τηλεφωνική συνομιλία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι ο Πούτιν και ο Μακρόν ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών τους να βρίσκονται σε στενή επαφή με στόχο την αποκλιμάκωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί γύρω από την Συρία.

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε έμφαση στο ότι είναι αναγκαίο να διεξαχθεί μια ενδελεχής και αντικειμενική έρευνα για το δήθεν συμβάν της χρήσης χημικών όπλων στην συριακή πόλη Ντούμα, ζητώντας να αποφεύγονται οι αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του οποιουδήποτε πριν ολοκληρωθεί η έρευνα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Οι ηγέτες των δύο χωρών εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι η συριακή κυβέρνηση προσκάλεσε ειδήμονες του ΟΑΧΟ (Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων), αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου στην οποία υπογραμμίζεται ότι «συζητήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις συνεργασίας της Ρωσίας και της Γαλλίας αναφορικά με την συνδρομή τους στο έργο της αποστολής του ΟΑΧΟ».

Το Μέγαρο των Ηλυσίων
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ μακρόν είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της οποίας εξέφρασε την βαθιά του ανησυχία σε σχέση με την επιδεινούμενη κατάσταση σε διάφορες περιοχές της Συρίας, αναφέρει εξάλλου σε ανακοίνωση του το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Γάλλος πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνομιλίας αναφέρθηκε «στις προτεραιότητες της Γαλλίας στο συριακό πρόβλημα, που είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η αποδυνάμωση των θέσεων του ‘Ισλαμικού Κράτους’ στην περιοχή».
Στις προτεραιότητες αυτές εντάσσεται και η βούληση της Γαλλίας να συνδράμει στο να περιορισθούν τα δεινά που υφίσταται ο άμαχος πληθυσμός, στη βάση της πλήρους εφαρμογής του ψηφίσματος 2401 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καθώς και στην διεκπεραίωση ενισχυμένων ανθρωπιστικών δράσεων, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Παράλληλα εκφράζεται η βούληση της Γαλλίας να συνδράμει σε συνομιλίες που θα διεξαχθούν με την πρώτη ευκαιρία αναφορικά με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και του ενδοσυριακού πολιτικού διαλόγου.

«Σε σχέση με την χημική επίθεση στην Ντούμα της 7ης Απριλίου, ο πρόεδρος Μακρόν εξέφρασε την λύπη του για το νέο βέτο της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο εμπόδισε στο να δοθεί μια κοινή και αποφασιστική απάντηση (στα γεγονότα), με στόχο να δημιουργηθεί ένας διεθνής μηχανισμός που θα εντοπίζει τις ευθύνες, αλλά δεν θα επιτρέπει επίσης την ατιμωρησία, και θα εμποδίσει τις απόπειρες να επαναληφθούν παρόμοιες δράσεις εκ μέρους του συριακού καθεστώτος» αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

«Ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε την επιθυμία να συνεχισθεί και να εντατικοποιηθεί η συνεργασία μεταξύ της Γαλλίας και της Ρωσίας, ώστε να καταστεί δυνατόν να επικρατήσει η ειρήνη και να επιτευχθεί η σταθερότητα στην Συρία» αναφέρει η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Μια σειρά ΜΚΟ μεταξύ των οποίων και τα «Λευκά κράνη» ισχυρίζονται ότι στις 7 Απριλίου στην ανατολική Γούτα έγινε χρήση χημικών όπλων. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισαν την είδηση αυτή ως κατασκευασμένη ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι «Τα Λευκά κράνη» δεν συνιστούν αξιόπιστη πηγή ειδήσεων και διαδίδουν κατασκευασμένες πληροφορίες. Οι εκπρόσωποι του ρωσικού Κέντρου αρμόδιοι για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών , στι 9 Απριλίου πραγματοποίησαν σχετική έρευνα στην Ντούμα, αλλά δεν εντόπισαν ίχνη από χρήση χημικών όπλων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications