7 Απρ 2018

Ο Ναύαρχος Χρηστίδης μιλά για «την απόρρητη επιχείρηση» στη Ζουράφα και σημαίνει συναγερμό για τα ελληνοτουρκικά

Ο Ναύαρχος Χρηστίδης μιλά για «την απόρρητη επιχείρηση» στη Ζουράφα και σημαίνει συναγερμό για τα ελληνοτουρκικά

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης , δεν μασά τα λόγια του. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος της αποστρατείας του. Σε μια συνέντευξη ποταμός, ο Ναύαρχος, κρούει ξανά κώδωνα κινδύνου, κάτι που κάνει από το 2012! Προβλέπει ότι θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλες προκλήσεις και επεισόδια από την Τουρκία.

Επισημαίνε ότι ο Ερντογάν δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα των ενεργειακών αποθεμάτων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και εκτιμά ότι μέχρι το 2023 οι εξελίξεις θα ΄ναι καταιγιστικές. “Σε πρώτη φάση μπορεί να μην πέσει ούτε ντουφεκιά, αλλά οι εξελίξεις θα ΄ναι καταιγιστικές”, λέει.

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ αποκαλύπτει για πρώτη φορά την κρίση που κλήθηκε να διαχειριστεί το 2012 ,όταν έπρεπε να γίνει απόρρητη επιχείρηση στη νησίδα Ζουράφα. “Ήταν μικρά Ίμια” , λέει ο Ναύαρχος στα οποία βεβαίως κερδίσαμε.

Όμως ο κ.Χρηστίδης εξομολογείται την τραυματική του εμπειρία από αυτό που λέμε “σύστημα διαχείρισης κρίσεων” και από την ανυπαρξία όχι απλά συνεργασίας, αλλά ακόμη και απλής επαφής με τους πολιτικούς του προϊσταμένους! “Δεν μου σήκωναν το τηλέφωνο όσο η επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη και όταν όλα πήγαν καλά με πήραν για να με συγχαρούν…Ήθελαν να κάνουμε και δηλώσεις”! Που ευτυχώς δεν έγιναν…

Ο κ.Χρσηστίδης μιλά πάρα πολύ ανοιχτά και τη δεύτερη τραυματική του εμπειρία. Τη σχέση του με την ελληνική αμυντική βιομχανία,μέσω των ΕΑΣ.

Μιλά ακόμη για τα εξοπλιστικά προγράμματα των ΕΔ και για το πως πρέπει να γίνει η διαχείρισή τους ώστε να ενισχυθούν πραγματικά.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ο Ναύαρχος Χρηστίδης μιλά για «την απόρρητη επιχείρηση» στη Ζουράφα και σημαίνει συναγερμό για τα ελληνοτουρκικά
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: