Ο Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ προειδοποιεί: «Θα κόβουμε το νερό μόνο στους κακοπληρωτές»
Ο Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ προειδοποιεί: «Θα κόβουμε το νερό μόνο στους κακοπληρωτές»

Τα συσσωρευμένα χρέη της ΕΥΔΑΠ, τα οποία ξεπερνούν τα 200 εκ. ευρώ αναγκάζουν την εταιρεία ύδρευσης να στοχεύσει την εισπρακτική της πολιτική στους κακοπληρωτές και τους αδιάφορους καταναλωτές, συνεχίζοντας τις διακοπές παροχών που ξεκίνησε εντατικά από την περασμένη άνοιξη.

Καθώς αυξάνονται όμως οι κακοπληρωτές, το συνολικό ποσό των οφειλών παραμένει στάσιμο. «Το νερό δεν είναι απλά ένα δημόσιο αγαθό, είναι ανθρώπινο δικαίωμα και δεν μπορείς να το στερείς σε εκείνους που δεν το πληρώνουν», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιάννης Μπενίσης. Επισημαίνει όμως ότι το 1/3 των χρεών προς την ΕΥΔΑΠ αφορούν απλήρωτους λογαριασμούς κάτω των 100 ευρώ. «Τα 100 ευρώ σε ένα μέσο νοικοκυριό, μπορεί να είναι οφειλές ενός έτους» υπογραμμίζει.

Η ΕΥΔΑΠ έχει διαγράψει, το σύνολο των χρεών ύψους 564.000 ευρώ που αφορούσαν δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που εντάχθηκαν στο Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο της εταιρείας και θα συνεχίσει την πολιτική της δωρεάν παροχής ποσοτήτων νερού σε όσους μπορούν να αποδείξουν την αδυναμία τους. «Σε όσους εκμεταλλεύονται όμως την κρίση και δεν πληρώνουν, η ΕΥΔΑΠ θα κόβει το νερό, είναι αν θέλετε και μία προστασία προς τους πολίτες για να μην αυξηθούν υπέρμετρα οι οφειλές».

Η ΕΥΔΑΠ δεν σκοπεύει να αναθέσει σε εξωτερικούς συμβούλους την διαχείριση των χρεών, όπως έκανε αντίστοιχα η ΔΕΗ. Ωστόσο έχει προσλάβει μια ομάδα νέων δικηγόρων οι οποίοι έχουν αναλάβει πρωτίστως την είσπραξη των μεγάλων οφειλών. Υπολογίζονται σε πάνω από 700 οι «κόκκινοι» πελάτες, εκείνοι δηλαδή που έχουν οφειλές άνω των 10.000 ευρώ. Όπως αναφέρει ο κ. Μπενίσης, η ΕΥΔΑΠ έχει ήδη εισπράξει από αυτούς περί τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ και η προσπάθεια συνεχίζεται καθώς πολλοί είναι πλέον αντιμέτωποι ακόμη και με τα μέτρα του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων που μπορεί να εφαρμοστεί και στην ΕΥΔΑΠ.

Αρχίζουν μέσα στον Απρίλιο οι προσλήψεις 300 εργαζομένων

Σε ότι αφορά το θέμα της ιδιωτικοποίησης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, υποστηρίζει ότι υπό δημόσιο έλεγχο έχει περάσει το 50% συν 1 μετοχή, το οποίο πρόσφατα μεταβιβάστηκε στο Υπερταμείο. Στο ΤΑΙΠΕΔ παραμένει το 11%, το οποίο μπορεί να διαθέσει σε ιδιώτες μέσα από μία διαδικασία που προβλέπεται να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι. «Η πολιτική βούληση είναι η ΕΥΔΑΠ να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Αναλάβαμε μια δέσμευση στο πλαίσιο του μνημονίου που οφείλουμε να τηρήσουμε. Φανταστείτε ένα νοικοκυριό που πουλά κάτι μέσα στην κρίση με σκοπό να ανακτήσει κάποτε».

Tο προσωπικό της εταιρείας αποτελεί σύμφωνα με τον κ. Μπενίση κινητήριο μοχλό ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της. Οι πιο πρόσφατες προσλήψεις όπως αναφέρει, έγιναν πριν 15 χρόνια, γεγονός που έχει επιπτώσεις στο μέσο όρο ηλικίας των υπαλλήλων.

Στις 18 Απριλίου ξεκινά ο πρώτος διαγωνισμός για την διαδικασία πρόσληψης 209 ατόμων μέσω ΑΣΕΠ που αφορά σε άτομα Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαφόρων ειδικοτήτων (οικονομολόγοι, μηχανικοί, χημικοί κ.ά.). Αμέσως μετά θα ακολουθήσει και ο δεύτερος διαγωνισμός για την πρόσληψη 91 εργατών. Η διαδικασία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο με την πρόσληψη 300 συνολικά ατόμων που αναμένεται να συμβάλλουν σημαντικά στην λειτουργία και την ανάπτυξη της εταιρείας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications