Ο δίσκος Sabu ειναι μέρος ενός μηχανήματος πριν από 5000 χρόνια;

Στον πρώτο όροφο στο Αιγυπτιακό Μουσείο στο Κάιρο κάποιος θα σταθεί έκπληκτος σε ένα περίεργο αρχαίο αντικείμενο που δεν ταιριάζει με τα αλλα που έχει το μουσείο,με τον αριθμό απογραφής JE 71295 εκτίθεται σε βιτρίνα στο δωμάτιο 43, αλλα θα το δει με δυσκολία απο τις αντανακλάσεις του φωτός στο γυαλί που το προστατεύει, ένα αντικείμενο παρόμοιο με τροχό η με πέτρινο δίσκο.

Αυτό το περίεργο αντικείμενο στο οποίο αναφερόμαστε έχει προκαλέσει αμηχανία και συνεχίζει να προκαλεί δέος σε όλους τους Αιγυπτιολόγους που είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν. Η πρώτος ήταν ο Brian Walter Emery,ο οποίος ανακάλυψε το δίσκο Sabu το 1936, ένας από τους πιο σημαντικούς αιγυπτιολόγους του εικοστού αιώνα.

Σε μια ανασκαφή κατά το έτος 1936, στον αρχαιολογικό χώρο της Σακκάρα, ανακαλύφθηκε στον τάφο του Πρίγκιπα Sabu απο οπού πήρε και το όνομα, ηταν γιος Φαραώ που ηταν κυβερνήτης της πρώτης δυναστείας (3000 π.Χ.).Χρόνια αργότερα δεν έχει πάρει καμία ικανοποιητική εξήγηση για τον περίεργο σχεδιασμού αυτού του αντικείμενου.

Αυτό το αντικείμενο ηλικίας 5.000 ετών θυμίζει μέρος μηχανήματος στην σύγχρονη τεχνολογία.
Αυτό το αντικείμενο όπως αναφέρεται από τον Β. Walter Emery στις εκθέσεις του, έχει διάμετρο 61 εκατοστών και ύψος 10,6 εκατοστά. Είναι φτιαγμένο από σχιστόλιθο, πολύ σκληρό βράχο, το οποίο απαιτεί μια πολύ επίπονη διαδικασία για δημιουργηθεί ένα τέτοιο αντικείμενο. Το σχήμα του μοιάζει με εξάρτημα μηχανήματος, με τρία τεμάχια καμπυλωτά πτερύγια θυμίζει τον έλικα ενός πλοίου, και στο κέντρο του μια τρύπα με ένα χείλος που προεξέχει, σαν έμπαινε σε έναν άξονα η κάποιο άλλο άγνωστο μηχανισμό.

Όπως είναι γνωστό η θέση που διατηρεί η επίσημη Αιγυπτολογία σχετικά με την εμφάνιση και τη χρήση του τροχού από τους αρχαίους Αιγυπτίους είναι πολύ ξεκάθαρη και δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας.

Η εισαγωγή του τροχού στην Αίγυπτο,ήταν λόγω εισβολής των Υξώς το 1.640 π.Χ. μεταξύ άλλων είχαν τροχούς στα άρματά τους, και επίσης ο τρόχος ηταν άγνωστος εκείνη την εποχή στους λαούς της Μέσης Ανατολής. Το ερώτημα είναι αναπόφευκτο: αφού δεν ηξεραν για τον τροχό, πως εμφανίστηκε αυτο το παράξενο αντικείμενο στον τάφο του πρίγκιπα της Πρώτης Δυναστείας, 1400 χρόνια πριν από την εισβολή των Υξώς;

Η διάταξη του σχεδιασμού του δείχνει σαφώς ότι κάποιος τύπος άξονα έμπαινε αυτό το αινιγματικό αντικείμενο μέσω της οπής που βρίσκεται στην κεντρική του περιοχή.

Στο ερευνητικό κέντρο της Airbus , αντίγραφα του δίσκου Sabu έγιναν με 3D εκτυπωτή και στη συνέχεια διερευνήθηκαν οι φυσικές ιδιότητες τους. Βασικά, το σχήμα του δίσκου έδειξε αεροδυναμικές ιδιότητες, το πλαστικό αντίγραφο θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει ως δίσκος. Ωστόσο, λόγω του συμμετρικού του σχήματος, αποκλείεται η χρήση του ως έλικα ή στρόβιλος .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications