Καμμένος: Η Τουρκία επέβαλε παράνομη ομηρεία που παραβιάζει κάθε συνθήκη
Καμμένος: Η Τουρκία επέβαλε παράνομη ομηρεία που παραβιάζει κάθε συνθήκη

Απολύτως παράνομη ομηρεία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία καταγγέλλει εκ νέου ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Οι σκέψεις όλων μας, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, είναι κοντά στα δύο στελέχη μας που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους, εξαιτίας της ομηρίας που τους επέβαλλε χωρίς δίκη και κατά παράβαση κάθε συνθήκης, λογικής και εθιμικού δικαίου για τέτοιες περιπτώσεις, το τουρκικό καθεστώς», αναφέρει ο κυβερνητικός εταίρος στο μήνυμά του για το Πάσχα.

Ο κ. Καμμένος έχει κατ’ επανάληψη κάνει λόγο για ομηρεία των δύο στρατιωτικών, ενώ στις αρχές της εβδομάδες δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η υπόθεση των δύο ενστόλων να διαρκέσει 15 χρόνια.

Άλλοι υπουργοί δεν έχουν υιοθετήσει τη γραμμή του κ. Καμμένου, αν και την τελευταία εβδομάδα η κυβέρνηση έχει κλιμακώσει την λεκτική κριτική στην Άγκυρα.

Την εκτίμηση πως η Τουρκία έχει αποφασίσει «να υπερβεί τα όρια» στην υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, που παραμένουν κρατούμενοι για 37η μέρα στις φυλακές Αδριανούπολης, διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Έθνος» της Κυριακής, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως τόσο η ποινική έρευνα όσο και η δίκη θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί.

Χαρακτήρισε «αδιανόητο» στα πλαίσια του νομικού πολιτισμού και των παραδόσεων της Δύσης και της Ευρώπης να μην έχουν απαγγελθεί καν κατηγορίες έπειτα από τόσες ημέρες.

Ο πρωθυπουργός, σε εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, κάλεσε τον ίδιο τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να παρέμβει ώστε να επιταχυνθούν οι δικονομικές διαδικασίες, και ζήτησε από την Τουρκία να προβεί σε κίνηση καλής θέλησης με την αποφυλάκισή τους.

Τόνισε δε πως στο παρελθόν η Ελλάδα έχει επιστρέψει χωρίς επεισόδιο τούρκους στρατιωτικούς που έχουν περάσει τα σύνορα κατά λάθος.

«Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας» δήλωσε το Μεγάλο Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας.

www.eleftherostypos.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications